Platform voor planning flexibele arbeidskrachten

Donejob platform voor flexibele arbeid

Begin 2023 bouwde Shareforce voor DoneJob een nieuw online platform (inclusief apps) voor de planning van flexibele arbeidskrachten. We waren daarbij verantwoordelijk voor het gehele proces van concept, design, ontwikkeling, testen en hosting van het platform. Na enkele weken proefdraaien is het DoneJob platform inmiddels in gebruik genomen door enkele honderden flexibele werkkrachten.

DoneJob
DoneJob is dé specialist in het samenbrengen van gedreven en kwalitatief goede horeca toppers met de leukste opdrachtgevers in de horeca en evenementen sector. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid bestand met gemotiveerde en kwalitatief hoogwaardige horeca toppers. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een strenge selectie, feedback van de opdrachtgevers en persoonlijk contact met de club van werkkrachten. 

Het bedrijf groeide in korte tijd van een kleine vriendenclub naar een bedrijf met vestigingen in Den Bosch en Amsterdam en enkele honderden werkkrachten. Door deze sterke groei was er de wens om verder te professionaliseren met een eigen online platform. DoneJob en Shareforce hebben daarom de handen ineengeslagen en een oplossing gebouwd die voor meerdere opdrachtgevers kan worden ingezet. 

Uitdaging
Vanaf de start van het bedrijf gebruikte DoneJob de Werktijden app voor personeelsplanning. Door de groei van het bedrijf en de wens om verder te professionaliseren liep men tegen een aantal zaken aan waardoor deze oplossing niet langer volstond. 

 1. Kosten: de kosten zijn afhankelijk van het aantal gebruikers. Meer gebruikers leidde ook direct tot hogere kosten. 
 2. Maatwerk: het was niet mogelijk om maatwerk door te voeren om bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter te maken. 
 3. Huisstijl: DoneJob had de wens om haar eigen identiteit door te voeren in het platform. 

Na een korte oriëntatie besloot DoneJob daarom voor Shareforce te kiezen en te investeren in een eigen online platform en apps.

Oplossing
We bouwden een compleet online platform inclusief apps op basis van de Google Flutter technologie. In het platform reageren flexibele werkkrachten op ‘jobs’ die diverse opdrachtgevers aanbieden. 

Het platform bestaat uit de volgende modules:

 • Gebruikers: werknemers van DoneJob koppelen alles aan elkaar. Ook externe opdrachtgevers kunnen inloggen om zaken goed te keuren.
 • Klanten: de opdrachtgevers die klussen (jobs) aanbieden aan de flexibele werkkrachten.
 • Locaties: opdrachtgevers hebben vaak meerdere locaties waar werkkrachten hun arbeid verrichten. 
 • Medewerkers: de flexibele werkkrachten die reageren op de aangeboden klussen. Ze krijgen een notificatie van deze klussen via de app.
 • Evenementen: opdrachtgevers organiseren vaak evenementen op een specifieke locatie. Werkkrachten kiezen ervoor om specifieke taken op een evenement uit te voeren.
 • Jobs: de specifieke taken waarvoor men invulling zoekt op een evenement of voor een opdrachtgever. Deze taken hangen altijd aan een datum en tijd.
 • Planning: nadat DoneJob de juiste werkkrachten heeft geselecteerd voor een opdrachtgever, evenement of taak kan de planning worden gemaakt.
 • Uren: de werkkrachten registeren hun uren in het systeem waarna een opdrachtgever deze kan inzien, goedkeuren of afkeuring. Na goedkeuring volgt de betaling.
 • Instellingen: hier stelt men onder andere de verschillende taken (jobs) in die men kan verrichten en kunnen afdelingen en notificatie teksten worden gedefinieerd.

De werkkrachten maken gebruik van een app die de volgende zaken regelt:

 • Overzicht: alle evenementen waarop gereageerd kan worden. Aan een evenement hangen specifieke taken (jobs).
 • Reageren: doorgeven dat men interesse heeft om te werken op een bepaald evenement of in een bepaalde taak.
 • Uren: registeren van de uren en de status van de goedkeuring hiervan inzien. Bij afkeuring kan men een tegenvoorstel indienen.
 • Planning: inzien van de diensten waarvoor men is ingepland.
 • Documenten: een korte briefing van het evenement waarvoor men is ingepland.
 • Inbox: hier komen alle notificaties samen zodat een werkkracht deze nog eens kan inzien.

Voordelen
Het plannen van honderden werkkrachten zorgt normaal gesproken voor een gigantisch communicatieprobleem. Het proces van aanbieden van klussen en accepteren ervan is nu teruggebracht tot enkele simpele kliks. 

DoneJob kan daarmee inzetten op de toekomstige groei van het bedrijf, zonder dat de platform kosten evenredig meestijgen. De oplossing is door het toegepaste maatwerk ook meer toegesneden op de specifieke behoeften van het bedrijf. DoneJob heeft nu een all-in-one oplossing in handen die nog jaren vooruit kan. En niet onbelangrijk, alles onder het eigen label wat de herkenbaarheid en uitstraling zeker ten goede zal komen. 

Doordat de geboden oplossing gebaseerd is op het hybride platform Flutter kunnen we vanuit Shareforce werken met één ‘codebase’ voor zowel Android als iOS. Dat verkleint de toekomstige doorontwikkelings- en beheerkosten voor DoneJob aanzienlijk.

Meer weten?
Bent u ook op zoek naar een platform en apps om het plannen van flexibele arbeidskrachten te vereenvoudigen? Wij vertellen u graag alles over de uitgebreide mogelijkheden van onze oplossing. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Shareforce via 073-8440004 of contact@shareforce.nl

 

Image