Mobile Pioneers - 6 november 2013

Mobile Pioneers is een evenement voor beslissers en marketeers uit het bedrijfsleven die snel aan de slag willen met mobiel.

 

Thema: m-commerce

Het thema van deze editie is ‘mobile commerce’. Miljoenen Nederlanders kopen op dit moment al producten en diensten via smartphone of tablet. M-commerce lijkt daarom in navolging van e-commerce een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar wat zijn de belangrijkste trends, de ervaringen uit de dagelijkse praktijk, wat komt er allemaal bij kijken en welke keuzes kun je maken? Tijdens deze kennis sessie wordt de bezoeker voorbereid op een mobiele toekomst.

 

Programma

6 november 2013

 

13:30 - 14:00Ontvangst 
14:00 - 14:05Opening 
14:05 - 14:30

Shareforce - John Kivit (M-commerce in Nederland)

John is oprichter van Shareforce en hij trapt af met een presentatie over de status van mobile commerce in Nederland. Met daarin een duidelijk overzicht van de markt, de spelers en de belangrijkste trends van nu en in de toekomst.

14:30 - 14:55

Rabobank - Edwin de Ron (Mobile payments)

Edwin is consultant bij de Rabobank en gespecialiseerd in m-commerce en e-commerce. Hij zal nader ingaan op mobile payments. Wat gebeurt er op dit vlak in binnen- en buitenland en welke mogelijkheden zijn er op dit moment voor aanbieders en de consument in Nederland?

14:55 - 15:20

MeasureWorks - Jeroen Tjepkema (Expert sessie)

Jeroen is oprichter van MeasureWorks. Het bedrijf meet, analyseert en verbetert de prestatie van mobiele applicaties en web applicaties. De ervaring van de gebruiker staat daarbij centraal. Op basis van uitgebreid panel research en performance onderzoek presenteert Jeroen praktische tips die voorkomen dat mobiele gebruikers gaan afhaken bij jouw m-commerce strategie. De presentatie geeft inzicht in hoe je elke mobiele strategie kan aanpassen naar een "perfecte user experience" en een product dat jouw bezoekers graag en vaak gebruiken.

15:20 - 15:50Netwerk break 
15:50 - 16:15

Fonq - Jeremiah Albinus (Praktijkcase)

Jeremiah is binnen het webwarenhuis Fonq verantwoordelijk voor online marketing. Voor de 115 niche shops opende Fonq in april een mobiel platform. Jeremiah vertelt over de visie en praktijk ervaringen van het bedrijf met mobile commerce. 

16:15 - 16:40

Greetz - Niek Veendrick (Praktijkcase)

Niek is Commercieel Directeur bij Greetz, de Nederlandse marktleider in online echte wenskaarten en cadeaus. Greetz verkoopt jaarlijks ruim 6 miljoen wenskaarten. In de laatste jaren is het mobiele kanaal uitgegroeid tot een belangrijke peiler onder het succes van Greetz. De iPhone app van het bedrijf won vorig jaar de Thuiswinkel Mobiele Webwinkel award. Niek vertelt over de rol van m-commerce binnen het bedrijf en de keuzes die Greetz hierin heeft gemaakt.

16:40 - 16:45Afsluiting 
16:45 - 18:00Borrel 

 

Locatie

De Vertrekhal
Havennummer 285
Benjamin Franklinstraat 507
3029 AC Rotterdam

 

Voorwaarden

Mobile Pioneers is gratis voor eindbeslissers uit het bedrijfsleven, marketeers, klanten en relaties van Shareforce. Als je binnen deze doelgroep valt ontvang je binnen 5 werkdagen na registratie bericht dat wij je op 6 november kunnen verwelkomen.

 

Mobile Pioneers

Mobile Pioneers is een evenement voor beslissers en marketeers uit het bedrijfsleven die snel aan de slag willen met mobiel. Een middag met veel ervaringen uit de dagelijkse praktijk, een duidelijk overzicht van de huidige markt en een blik in de veelbelovende toekomst van mobiel. Met genoeg ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen. Mobile Pioneers is bedoeld voor beslissers die op zoek zijn naar antwoorden en de juiste strategie willen uitstippelen om optimaal in te spelen op deze groeiende markt.

Zie ook de verslagen van de vorige edities:

- april 2013

september 2012 

- juni 2012

 

Pioneer Days

Mobile Pioneers is een onderdeel van de Pioneer Days. Drie dagen vol kennis en inspiratie over trends, merken en mobiel (6, 7 en 13 november). De Pioneer Days zijn een initiatief van Exelirent en een spinoff van het jaarcongres Marketing Pioneers.