U heeft een geweldig idee en wilt een app laten ontwikkelen. De ontwikkeling van een app is echter niet zomaar gedaan, er gaat een hoop aan vooraf.

Daar kunt u natuurlijk hulp bij gebruiken. Shareforce ondersteunt u bij de app ontwikkeling onder andere op het gebied van:

 • advies
 • concept
 • design
 • ontwikkeling
 • testen
 • app management

Shareforce is sinds 2010 actief op het gebied van app ontwikkeling. Wij ontwikkelen interactieve en schaalbare apps voor het Android en iPhone / iPad platform. Meer dan 100 opdrachtgevers hebben gekozen voor onze ervaring en hun app laten ontwikkelen door Shareforce.

Wij merken dat steeds meer bedrijven een app willen die hun business ondersteunt en extra waarde kan bieden voor klanten. Een app kan op meerdere vlakken waarde toevoegen voor de organisatie of klant:

 • omzet
 • kostenbesparing
 • extra verkoopkanaal
 • loyaliteit
 • service

App laten ontwikkelen door Shareforce

Een app laten ontwikkelen bij Shareforce betekent dat u alle expertise en kennis in huis haalt die nodig is om een professionele app te laten ontwikkelen. Onze app ontwikkelaars zijn bedreven in de belangrijkste programmeertalen om een Android en iOS app te ontwikkelen. Wij bouwen een app die voldoet aan uw eisen.

Onze app ontwikkelaars denken graag met u mee over de features en het design van de app. Heeft u een idee maar weet u niet exact wat de mogelijkheden zijn? Dan zijn onze ontwikkelaars de perfecte sparringpartners. Ze kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. We helpen u graag op weg naar een goed concept voor uw idee. Daarna ontwikkelen we in een nauw samenwerkingsverband voor u de gewenste app.

Wij adviseren u graag welk platform en welke strategie het meest geschikt zijn voor uw idee. We helpen u om het maximale uit uw app budget te halen en de gestelde doelen te bereiken.

Werkwijze van Shareforce

We hanteren een duidelijk stappenplan voor opdrachtgevers die een app laten ontwikkelen. Ons projectmodel bestaat uit vier fasen: pionier, plan, productie en promotie. Iedere fase start aan de linkerkant en wordt zoveel mogelijk afgerond voordat we doorgaan naar een volgende fase.

App laten ontwikkelen

Deze fasen bieden houvast voor zowel ontwikkelaars als opdrachtgever, op deze manier weten we beiden waar we aan toe zijn. Het is een optimale manier om samen te werken aan de ontwikkeling van de app. We werken daarbij nauw samen en houden u doorlopend op de hoogte van de fase waarin de app zich bevindt.

Pionier

Alles start met een idee. Kijk nog eens duidelijk naar de behoefte van uw doelgroep. Weet u echt zeker dat een app de beste oplossing is? Omschrijf dan uw project in een concept. De output van deze fase zijn enkele A4’tjes met minimaal een uitgebreide omschrijving en een stroomschema van de inhoud van uw app. In deze fase kiest u ook voor iOS (iPhone, iPad), Android of andere varianten.

Plan

Nu gaat u wat verder in het plannen. Begin met een heldere en volledige opsomming van alle features. Aan de hand van het stroomschema uit de eerste fase en deze features maakt u de eerste schetsen, de zogeheten wireframes. Dit kunt u op papier doen, maar ook met de tools die in het boek ´In de hand van de klant´ aan bod komen. De eerste schetsen dwingen u na te denken over de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen en de positie ervan. Daarna stelt u het budget vast. Uiteindelijk bepaalt u samen met een appbouwer of alles wat u beschreven hebt, binnen het budget past. Vaak moet u daarin keuzes maken. Dat is goed, want het dwingt u om te focussen op wat echt belangrijk is bij een app laten ontwikkelen.

Productie

Voordat er gestart wordt met het ontwikkelen, worden de schetsen omgezet in een definitief design. Halverwege nog terugkomen op genomen besluiten is inefficiënt en kostbaar. Het is dus zaak om voordat programmeurs aan de slag gaan een design te hebben. Vaak moet er ook nog een hostingplatform komen en moeten allerlei zaken in de backend geregeld worden (zoals een API) om de app te laten samenwerken met content of elementen die vanaf het web geserveerd worden. Nadat dit geregeld is, kan de ontwikkeling beginnen. Dat is het meest arbeidsintensieve deel. Als dat achter de rug is, moet alles grondig getest worden om fouten te voorkomen.

Promotie

Deze laatste fase wordt helaas te vaak vergeten. Als u een super strakke app heeft, bent u er nog lang niet! Een goede introductie en veel marketingactiviteiten daarna zijn belangrijk om uw app tot een succes te maken. En vergeet niet om bijvoorbeeld Google Analytics in te laten bouwen, zodat u kunt meten wat wel en niet werkt. Dan kunt u later een goede evaluatie doen en de app beter door ontwikkelen.

Zowel in tijdsinspanning als in budget adviseren wij om ongeveer 50% van uw budget voor de promotiefase van uw app te reserveren. Er is veel concurrentie, dus succes komt niet vanzelf!

app laten bouwen

Dit is in het kort hoe u door ons een app laat ontwikkelen die het verschil maakt! Wilt u meer weten over onze werkwijze of heeft u vragen? U kunt ons altijd telefonisch en via e-mail bereiken.

Referenties

Vele opdrachtgevers zijn u al voor gegaan en hebben een app laten ontwikkelen door Shareforce. Meer dan 100 ideeën zijn door ons tot leven gebracht. Wij hebben een mooi portfolio opgebouwd met projecten waar wij erg trots op zijn. Is uw idee ons volgende project?

Benieuwd wat een app laten ontwikkelen kost?

Wij hebben een handige budget calculator zodat u inzicht krijgt in de prijs van een app die op uw wensen is afgestemd.

Benieuwd naar onze vaste prijs?

Wij hebben een handige budget calculator zodat u inzicht krijgt in de prijs van een app die op uw wensen is afgestemd.