App maken

U heeft een goed idee en wilt een app maken. Natuurlijk wilt u dan ook exact weten wat u te wachten staat en beste app ontwikkelaar kiezen. Shareforce is een full service ontwikkelaar die vooraf duidelijke afspraken maakt. We ondersteunen u van strategie, concept, design, ontwikkeling tot en met de marketing van uw app. Tijdens het hele proces staan onze experts u bij om samen een succesvolle app te maken. voor uw project en exact weten wat u te wachten staat als u met deze partner in zee gaat. Wij zijn een full service ontwikkelaar dat vooraf duidelijke afspraken met uw maakt. Van advies tot concept en van ontwikkeling tot aan het management. Wij staan u met onze experts het gehele proces bij.

Een app maken is een iteratief proces waarbij ontwikkelaars en opdrachtgever veel moeten communiceren om een goed resultaat neer te zetten. Daarom hebben onze ontwikkelaars naast een goede technisch inhoudelijk kennis ook sterke communicatieve vaardigheden. We leggen het hele proces in begrijpelijke taal uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Nadat we klaar zijn met de app maken is de broncode van u en maken we samen heldere afspraken over de volgende fase. Denk daarbij aan doorontwikkeling en het onderhoud van uw app en de kosten die daarmee gemoeid zijn. In een duidelijke ‘service level agreement’ (SLA) spreken we af hoe we omgaan met problemen, wat dan de responstijden zijn en de eventuele kosten. Bij Shareforce zijn er naast de Bossche bol waarvan u kunt genieten tijdens een bezoek aan ons kantoor namelijk geen verrassingen.

Wij bieden de volgende drie zekerheden

  • Een duidelijke offerte
  • Een vaste prijs
  • Een échte samenwerking

Een Android en iOS app maken

Native apps worden specifiek gemaakt voor één platform. In de consumentenmarkt zijn er twee platformen leidend op het gebied van apps maken, namelijk Android en iOS. De Android-versie wordt door ons gemaakt in de codeertaal Java en de iOS variant in Swift. Native apps hebben een aantal duidelijke voordelen boven hybride of webapps. Wanneer u een native app maakt kan deze maximaal gebruik maken van de uitgebreide functionaliteiten van de smartphone. Dit leidt tot een betere gebruikerservaring dan bij een hybride of webapp. Deze bieden namelijk niet dezelfde functionaliteiten.

De voordelen van een app maken

Een app maken kan op verschillende manieren bijdragen aan het succes van uw bedrijf. Als je investeert in een app verwacht je er natuurlijk rendement voor terug. Daarbij denk je dan aan omzet als een direct effect, maar er zijn andere zaken die een app je indirect kan brengen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Omzet: een gemiddelde app heeft een directe jaaromzet van ongeveer € 50.000 euro. De jaarlijkse appstore-omzet groeit jaarlijks nog steeds met zo’n 35%. Er zijn nog steeds kansen voor organisaties die een app maken.
  • Dichter bij de klant: staat uw app eenmaal op de smartphone van de klant, dan kunt u heel direct communiceren. Met bijvoorbeeld pushberichten zorgen we ervoor dat we bij de klantengroep in het middelpunt van de aandacht blijven.
  • Kostenbesparing: u kunt met een functionele app interne bedrijfsprocessen verbeteren. Dergelijke apps kunnen organisatorische besparingen realiseren van enkele tonnen per jaar.
  • Extra verkoopkanaal: een app draagt ook bij aan de omzet van uw bedrijf. Gemiddeld levert een app zo’n €50.000 per jaar op.
  • Service: u kunt ook een app maken om service te verlenen aan bestaande klanten. Apps bieden steeds vaker een (self) servicekanaal waarmee klanten alles zelf kunnen regelen.

Tevreden opdrachtgevers

Al meer dan 100 opdrachtgevers hebben door ons een app laten maken. Allemaal zijn ze gestart met een uniek idee dat ze door Shareforce tot leven hebben laten brengen. Hieronder vindt u een aantal projecten van deze pioniers waar wij erg trots op zijn.

Jaarlijks worden meer dan 100.000 auto’s geparkeerd door valet parkers op Schiphol. Reizigers leveren hun autosleutels in en kunnen direct door naar hun vlucht. De chauffeurs van Schiphol Valet Parking gebruiken een mobiele app die de betrouwbaarheid van hun dienstverlening inzichtelijk maakt.

Schiphol valet parking app
ArcelorMittal app


ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld. Ontwerp en bestel technische oplossingen voor gevels, daken, vloeren en plafonds rechtstreeks vanaf de bouwplaats met de innovatieve ArcelorMittal app. Het bestelproces van een relatief complex product is dankzij de app een stuk eenvoudiger geworden.

Voor Whiskybase hebben wij een app ontwikkeld voor hun wereldwijde community van whiskyliefhebbers. Whiskybase is de grootste whisky database ter wereld. Met meer dan 130.000 flessen en meer dan 1,2 miljoen beoordelingen, is het de perfecte app voor uw whisky avonturen.

whiskybase-logo
financieel fit logo

Uw eigen adviseur direct beschikbaar via uw eigen actuele digitale polismap op uw telefoon. Wijzigingen doorgeven over uw geldzaken, schade melden bij een verzekering en zorgen dat uw financiële situatie actueel blijft zodat u altijd zo min mogelijk betaalt voor uw hypotheek en lening.

Geniet van elke seconde en haal alles uit je stedentrip! De app bevat meer dan 50 bestemmingen in Nederland, Europa en daarbuiten. Iedere stad heeft een eigen reisgids, routes, bezienswaardigheden, offline kaarten en taalgidsen. Zo sla je de drukke winkelstraten over en wandel je naar adressen waar locals zelf graag komen.

time to momo

Wat zijn de kosten van een app maken?

Het is de meest gestelde vraag die we krijgen van opdrachtgevers die een app willen laten maken. Wat kost een app maken? Het benodigde budget is afhankelijk van een aantal factoren. Wij maken een app vanaf een budget van ongeveer € 10.000, omdat dit minimaal nodig is om goede kwaliteit te leveren. Gemiddeld liggen de kosten ongeveer tussen de € 20.000 en € 30.000. Daarvoor krijgt u zowel een Android als iOS app en een fullservice dienstverlening. Wilt u direct een persoonlijke prijsindicatie ontvangen? Gebruik dan onze app budget calculator.

Benieuwd naar onze vaste prijs?

Wij hebben een handige budget calculator zodat u inzicht krijgt in de prijs van een app die op uw wensen is afgestemd.