• Gisteren was ik aanwezig bij The Next Web conference. Er waren veel sprekers en zo’n 2.000 bezoekers. Maar wat toch de meeste indruk maakte was voor de eerste keer live een Google Glass zien. En nog meer de zeer positieve reacties van het publiek op het apparaat.
  • Apple is in tegenstelling tot Google niet heel scheutig met informatie over de software versie die iPhone gebruikers op hun toestel hebben. Vandaar dat we een kort onderzoek deden via Multiscope om te achterhalen welke iOS versie Nederlandse iPhone gebruikers nu hebben. In maart, zes maanden na de introductie van iOS 6, blijkt 79% een versie te hebben gelijk aan of hoger dan iOS 6.0.
  • Twitter heeft een nieuwe feature bekend gemaakt die nieuwe mogelijkheden biedt voor de marketing van apps. De zogenaamde Twitter cards bieden de mogelijkheid om aan tweets meer informatie toe te voegen en daarmee downloads vanuit app stores te bevorderen.
  • Amerikaanse consumenten spenderen per dag gemiddeld 2 uur en 38 minuten op hun smartphones en tablets. Apps blijken veel meer aandacht te krijgen dan mobiele websites. 80% van de tijd brengen consumenten in apps door versus 20% op mobiele websites.
  • Afgelopen maand zijn we een nieuwe LinkedIn groep gestart. De eerste mobilistas hebben zich inmiddels aangesloten. Doe je ook mee? Mobile Pioneers is een groep voor beslissers uit het bedrijfsleven die geïnteresseerd zijn in mobiele strategie, marketing en apps.
  • Apple heeft nieuwe regels geïntroduceerd waaraan iPhone en iPad apps in de toekomst moeten voldoen. De nieuwe regels gaan in per 1 mei 2013 en bevatten nieuwe eisen voor compatibiliteit met het iPhone 5 scherm en een beperking van het gebruik van de UDID.