• Steeds meer apps en websites worden voorzien van een flat design. Deze nieuwe design trend is het antwoord op een wereld waarin door een overvloed aan informatie een behoefte aan meer rust is ontstaan. Een flat design is, zoals de naam het al zegt, zo plat als een dubbeltje. Het is ontdaan van veel overbodige franje waardoor het de sfeer van rust en ruimte ademt.
  • Goed nieuws voor app eigenaren. Het overdragen van een Apple iOS app wordt veel gemakkelijker. Dat heeft Apple aangekondigd op haar WWDC conferentie vorige week. Developers hebben inmiddels een e-mail gehad over de nieuwe procedure.
  • Ieder jaar is de keynote van de Apple CEO tijdens de World Wide Developer Conference het moment waarop ook nieuwe hardware- en software wordt aangekondigd. Omdat deze aankondigingen het mobiele landschap kunnen veranderen doet Shareforce verslag door middel van een live blog.
  • Ieder jaar zet Mary Meeker van venture capital bedrijf Kleiner, Perkins, Caufeld en Byers de belangrijkste internet trends op een rijtje. Ze is inmiddels een autoriteit op dit vlak en haar presentatie van afgelopen week is inmiddels een miljoen keer bekeken op Slideshare. Mobiel is één van de acht belangrijkste trends volgens Meeker.
  • Websites worden steeds vaker bezocht vanaf een mobiel apparaat. Een responsive website die zich aanpast aan het scherm van de bezoeker is daarom de nieuwe standaard. Een responsive design ziet er namelijk goed uit op zowel smartphone, tablet als desktop. Een responsive design past zich automatisch aan om daarmee een optimale gebruikerservaring te bieden.