App notificaties nog vaak aan

App notifiaties

Gemiddeld 43% van de consumenten heeft zijn app notificaties nog altijd op ‘aan’ staan. De acceptatie van notificaties is wel wat lager dan twee jaar geleden. Toen gaf nog 45% van de consumenten toestemming voor notificaties. Dit blijkt uit een onderzoek van Urban Airship, waarin zo’n 3.000 apps en 500 miljoen gebruikers werden meegenomen. 

Het percentage consumenten dat app notificaties accepteert verschilt wel duidelijk per app categorie. Het percentage ligt wat lager dan gemiddeld voor gaming, retail en food & beverage apps. Uitschieter naar boven toe zijn non-profit apps en zakelijke apps.

App notification benchmark

Het onderzoek focuste zich overigens op gebruikers van het Apple platform. Maar algemeen wordt aangenomen dat de percentages hoger zullen liggen voor Android gebruikers, aangezien app notificaties daar standaard aan staan.

De uitslagen zijn goed nieuws voor marketeers die app notificaties inzetten om gebruikers te (re) activeren binnen apps. Vanuit Shareforce adviseren wij onze klanten om vooral goed na te denken over de frequentie en toegevoegde waarde van de gestuurde push notificaties. Overdaad kan namelijk schaden.

Bron: Urbain Airship

 

Image

Reactie plaatsen