App omzet groeit snel

Amper vijf jaar nadat Apple de eerste app store lanceerde, wordt er naar verwachting dit jaar zo'n 25 miljard dollar wereldwijd verdiend met apps. De appstores van Apple en Google Play bevatten inmiddels ieder zo'n 700.000 apps. Begin 2010 bevatte de Apple appstore nog maar 140.000 apps. De Wall Street journal heeft een uitgebreid achtergrondartikel over apps waarbij onder andere gectiteerd wordt uit een onderzoek van Gartner en andere bronnen.

 Apple en Google Play bevinden zich in een nek aan nek race als het gaat om aantallen apps en gebruik. Maar in de Apple appstore wordt nog wel de meerderheid van het geld verdiend. Naar schatting van analisten gaat er drie keer zoveel geld om via de Apple appstore dan via Google Play.

Uit het artikel blijkt ook een aantal andere interessante gebruiksgegevens. Consumenten besteden gemiddeld zo'n twee uur per dag aan apps. De gebruikstijd is in de afgelopen twee jaar verdubbeld. Maar er is ook sprake van een heftige concurrentie. Naar schatting 63% van de apps die dagelijks gebruikt wordt, werd ook een jaar geleden al gebruikt. Na verloop van tijd blijken consumenten slechts een handvol apps (8) op dagelijkse basis te gebruiken.

Image

Reactie plaatsen