Appstore optimalisatie tips

Image

Zelfs een goede app wordt niet vanzelf populair. Met meer dan 700.000 apps in zowel de Apple appstore als Google Play is het zaak om gevonden te worden. Appstore optimalisatie is één van de instrumenten die je in kunt zetten. 

Tussen de groeiende populariteit van het web en apps is een belangrijke parallel te trekken. Eind jaren negen overspoelde een golf van websites het internet. Iedereen wilde een nieuwe website. Maar ze werden niet veel bezocht. Daarom nam het belang van online marketing en search engine optimalisatie toe. Er ontstond een hele nieuwe industrie die zich specialiseerde in het promoten van websites. In de afgelopen jaren zijn apps booming. Er is een exponentiële groei van het aantal apps. 

Maar veel bedrijven besteden nog veel te weinig aandacht aan het promoten van de apps waarin ze veel ontwikkelingskosten hebben gestoken. Terwijl search ook hier erg belangrijk is. Want meer dan 60% van alle gebruikers vindt nieuwe apps door te zoeken in de appstores. Gelukkig is de vindbaarheid van je apps te optimaliseren. App store optimalisatie (ASO) is daarom een must als je succesvol wilt zijn met apps. 

Tijdens Mobile Pioneers verzorgde ik een presentatie over de feiten, tips & tricks voor appstores. Met daarin een samenvatting van de elementen die je in kunt zetten om de vindbaarheid van je app in de Apple appstore of Google Play te optimaliseren. En daarnaast een overzicht van het gemak waarmee je een app in kunt dienen. Het onderstaande schema kan je een eerste houvast bieden:

Appstore optimization

Wil je nog meer weten over appstore optimalisatie? Dan is de ‘app store optimization cheat sheet’ van Apptamin een goede start.

 

Image

Reactie plaatsen