Bellen via apps populair

Nederlanders bellen steeds vaker via apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Op dit moment verloopt naar schatting al 12% van alle telefoongesprekken via een dergelijke instant messenger. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.372 Nederlandse consumenten. De onderzoekers verwachten dat deze trend in de toekomst wel eens het einde van de belbundel kan betekenen.

Een op de vijf smartphone gebruikers gebruikt regelmatig apps om via een dataverbinding te bellen. De helft van de smartphone gebruikers heeft weleens gebeld op deze manier. Vooral vrouwen (54%) en 18 tot 35 jarigen (66%) bellen regelmatig of hebben weleens geprobeerd te bellen via instant messengers. 

Image


Het is pas sinds het begin van dit jaar mogelijk is om te bellen via WhatsApp. Desondanks is het nu al verreweg de meest gebruikte app om te bellen. Bijna 9 op de 10 (86%) Nederlanders die bellen via een instant messenger, gebruiken daarvoor WhatsApp. Naast WhatsApp zijn ook Skype (19%), FaceTime (12%) en Facebook Messenger (12%) populair. 

Toekomstige groei
86% van de smartphone gebruikers is bekend met de mogelijkheid om te bellen via instant messengers. Onder 18 tot 34 jarigen is de bekendheid met 97% het hoogst. De helft van de smartphone gebruikers (52%) die weleens gebeld heeft via instant messengers verwacht het komende jaar er vaker mee te gaan bellen. Een kwart van de smartphone gebruikers die het nog niet gebruikt heeft, verwacht het komende jaar daarnaast ook met instant messengers te gaan bellen. Het einde van de groei is daarom nog zeker niet in zicht.

 

Image

Reactie plaatsen