Bootstrap maakt het makkelijk

Twitter Bootstrap

Twitter bootstrap is een intuïtief en krachtig framework om snel moderne websites en webapplicaties te ontwikkelen. In dit artikel een uitleg van Bootstrap en 10 redenen waarom je het in zou kunnen zetten voor je volgende web project. Het belangrijkste voordeel van Bootstrap is dat het enorm veel tijd bespaart en daarmee de ontwikkelingskosten drukt.

Wat is het?
Twitter bootstrap is een gratis verzameling van tools voor het bouwen van websites en webapplicaties. Het bevat HTML en CSS gebaseerde design templates voor fonts, formulieren, buttons, grafieken, navigatie en andere interface componenten alsmede optionele javascript extensies. 

De basis werd oorspronkelijk gelegd door Twitter ontwikkelaars Mark Otto en Jacob Thorton, maar kent inmiddels ook zeer veel toepassingen buiten het social media platform. In 2011 werd het beschikbaar gesteld als open source project en sindsdien is het de favoriet van veel web ontwikkelaars geworden. Meer inhoudelijke details over Bootstrap zijn te vinden op Getbootstrap.com of de Wikipedia pagina.

Tien redenen om voor Bootstrap te kiezen!

  1. Responsive: Bootstrap vormt zich automatisch naar het scherm van de gebruiker. Of het nu bekeken wordt op een smartphone, tablet of desktop, het ziet er altijd goed uit.
  2. Compatible met alle moderne webbrowers: Bootstrap is compatible met Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over zaken die niet werken.
  3. Snel en schaalbaar: de onderliggende HTML en CSS bestanden zijn erg compact. Dit komt de snelheid van je website of webapplicatie ten goede. En zoals we allemaal weten houdt Google van snelle websites en bevordert snelheid de vindbaarheid er van.
  4. Goedkoper dan maatwerk: het framework zit vol met standaard componenten. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunt een enorme tijdswinst boeken door het gebruik er van.
  5. Consistente interface: door de vele grafische componenten zoals fonts, formulieren en buttons, die bovendien aanpasbaar zijn, bouw je stap voor stap aan een consistente interface en daarmee een goede gebruikerservaring.
  6. Gemakkelijk aanpasbaar: Bootstrap is open source en iedere regel code is daarom aanpasbaar. De onderliggende bestanden kennen een eenvoudige structuur waardoor ze voor iedere ontwikkelaar gemakkelijk te lezen zijn.
  7. Genoeg voorbeelden: het framework is goed gedocumenteerd. Daarnaast zijn er legio voorbeelden te vinden van bedrijven die werken op basis van Bootstrap op hun eigen website.  
  8. Een goede look & feel: er is een heel eco systeem ontstaan van websites die templates aanbieden voor Bootstrap. Daar vindt je ook voor jouw toepassing de mooiste designs voor een prikkie. Wrapbootstrap is één van die websites.
  9. Integratie met content management systemen: je kunt Bootstrap integreren met content management systemen zoals Drupal en Joomla. Zodat je het beheer van de content in eigen hand houdt en niet afhankelijk bent van ontwikkelaars voor aanpassingen. Je CMS regelt de content, Bootstrap de presentatie er van.
  10. Vriendelijk in de omgang: Het is gewoon erg prettig werken met Bootstrap. Er zitten geen scherpe kantjes aan. Niet voor niets is Bootstrap in korte tijd de lieveling van veel ontwikkelaars geworden!

Denk je er ook over om Bootstrap in te zetten voor je volgende webproject? Shareforce helpt je graag verder en heeft Bootstrap inmiddels in meerdere projecten succesvol ingezet. Voor onze eigen website bijvoorbeeld, maar ook de backend van de Schiphol Valet Parking App én de moderne website van Marketingreis.nl. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak als je meer wilt weten!

Image

Reactie plaatsen