• E-mail is één van de meest gebruikte toepassingen op de smartphone, tablet, laptop en desktop. Toch zijn er in Nederland niet heel veel cijfers bekend hoe de gebruiksaandelen over deze apparaten zijn en wat de marktaandelen van de verschillende e-mail cliënts zijn. We lieten daarom een marktonderzoek uitvoeren door Multiscope via hun maandelijkse marktpeiler. In totaal werkten 1.014 respondenten mee aan het onderzoek.
  • Mobile commerce groeit razendsnel. Volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org shoppen inmiddels miljoenen Nederlanders via de mobiel en besteden ze ruim een miljard euro per jaar via smartphone en tablet. Hoogste tijd dus om na te denken over een mobile commerce strategie. In dit artikel een aantal tips en stappen die je kunt volgen.
  • Steeds meer e-mail wordt gelezen op een smartphone. Volgens Amerikaanse cijfers opent inmiddels zo’n 36% van alle consumenten e-mail op zijn mobiel. Maar bedrijven zijn nog niet helemaal klaar voor deze mobiele toekomst en hebben vaak alleen een versie die geschikt is voor de desktop. En dat zorgt er dan weer voor dat 44% van de consumenten vindt dat uw e-mail moeilijk te lezen is.
  • Steeds meer e-mail wordt gelezen op een smartphone. Sterker nog, de mobiel is inmiddels het belangrijkste kanaal voor e-mail communicatie. Inmiddels wordt 43% van alle e-mail gelezen op een smartphone. Grote kans dus dat uw boodschap wordt gelezen op een Android of iPhone toestel. Is uw e-mail campagne nog niet geoptimaliseerd voor mobiel? Dan is het nagenoeg zeker dat u kansen laat liggen. Email Monks vatte alle feiten samen in een prachtige infographic.