• Google Glass krijgt een volledig nieuw design. Dat kan opgemaakt worden uit een verklaring van Tony Fadell aan de New York Times. Fadell is recent binnen Google verantwoordelijk geworden voor Glass. Hij werkte eerder aan de iPod en richtte ook Nest op, het bedrijf van de zelflerende thermostaat.
  • De onderdelen van Google Glass blijken slechts 80 dollar te kosten. Teardown.com haalde de slimme bril uit elkaar en becijferde de kosten van ieder onderdeel. Google verkoopt Glass op dit moment voor 1.500 dollar.
  • Binnen Shareforce hebben we nu vier maanden hands-on ervaring met Google Glass. Er is veel interesse in het apparaat. Zo hadden we enkele tientallen gesprekken met bedrijven die apps voor Glass willen ontwikkelen. Daarnaast mochten we meer dan 1.000 mensen persoonlijk kennis laten maken op een tiental evenementen waar we presenteerden of tijdens interne bedrijfssessies.
  • Het leven van een Google Glass Explorer is geweldig. Er gaat een wereld voor me open. De interesse is enorm. Zonder te overdrijven schat ik dat zo’n 1.000 enthousiastelingen mijn Google Glass inmiddels hebben geprobeerd. Vele presentaties en demo’s later is het oordeel unaniem. Dit is de toekomst!
  • Sinds begin van dit jaar zijn we bij Shareforce in het bezit van een Google Glass. Als een van de eerste ontwikkelaars in Nederland zijn we toegelaten tot het Glass Explorer programma en hebben we deze kans ook direct aangegrepen om te starten met het ontwikkelen van apps voor Glass.
  • Het ontwikkelen van en experimenteren met Google Glass apps was tot nu toe alleen mogelijk als je ook daadwerkelijk in het bezit bent van een Google Glass. Daarin komt nu verandering. Op korte termijn zullen steeds meer nieuwe applicaties voor Google Glass beschikbaar komen.
  • Google Glass is de volgende stap in de verdere integratie van technologie in ons dagelijkse leven. Sinds ik begin dit jaar voor het eerst een Google Glass zag, laat het idee om hier mooie toepassingen voor te maken me niet meer los. Maar waar begin je en hoe werkt het eigenlijk? In dit artikel antwoorden op de belangrijkste vragen over Google Glass en apps.
  • Gisteren was ik aanwezig bij The Next Web conference. Er waren veel sprekers en zo’n 2.000 bezoekers. Maar wat toch de meeste indruk maakte was voor de eerste keer live een Google Glass zien. En nog meer de zeer positieve reacties van het publiek op het apparaat.