Glass apps komen er aan!

Google GlassHet ontwikkelen van en experimenteren met Google Glass apps was tot nu toe alleen mogelijk als je ook daadwerkelijk in het bezit bent van een Google Glass. Daarin komt nu verandering. Op korte termijn zullen steeds meer nieuwe applicaties voor Google Glass beschikbaar komen.

Google heeft namelijk aangekondigd dat sinds eind vorige week de Google Glass Mirror API vrij te gebruiken is voor alle ontwikkelaars. Er gelden niet langer restricties op de toegang. Via de Mirror API kan op een eenvoudige wijze gecommuniceerd worden met een Google Glass. Je kunt zodoende simpele toepassingen en diensten ontwikkelen voor Glass. 

Wil je echter meer geavanceerde zaken ontwikkelen dan is kennis van het bouwen van zogenaamde Glassware noodzakelijk. Glassware is de term voor apps op een Google Glass. Deze apps worden gebouwd in Android. Ook op dit vlak biedt Google naar verwachting snel meer mogelijkheden. Vorige week werd namelijk een preview van de Glass Development Kit (GDK) gegeven tijdens een tweedaagse hackathon in San Francisco. 

Veel ontwikkelaars kijken reikhalzend uit naar de ontwikkelkit om serieus met Google Glass apps aan de slag te kunnen. Ook binnen Shareforce staan we te trappelen om serieus met Google Glass aan de slag te kunnen! 

 

Image

Reactie plaatsen