Google Glass de nieuwe revolutie?

Image

Gisteren was ik aanwezig bij The Next Web conference. Er waren veel sprekers en zo’n 2.000 bezoekers. Maar wat toch de meeste indruk maakte was voor de eerste keer live een Google Glass zien. En nog meer de zeer positieve reacties van het publiek op het apparaat.

Google Glass is soort van virtuele bril waar je met je stem opdrachten aan kunt geven. Je kunt er foto’s en video’s mee maken, zoekopdrachten aan geven, berichten lezen, navigatie instructies krijgen en een koppeling maken met je (Android) telefoon. Er wordt een klein beeldscherm geprojecteerd aan de binnenkant van het glas waardoor je een soort van tweede beeld krijgt.

Blogger en technologie freak Robert Scoble was gisteren één van de weinige mensen wereldwijd die van Google het product in de handen gedrukt kregen. Samen met oer negatieveling Andrew Keen deed hij een leuke podiumdiscussie over de impact van Google Glass, die vooral over privacy ging. Maar het enthousiasme van Scoble won dik. Een overgrote meerderheid van het publiek (80%) gaf te kennen Google Glass zeker te willen kopen. Na zijn praatje op het podium werd Scoble nog net niet onder de voet gelopen door bezoekers die Glass ook wilden proberen. En natuurlijk even een snelle foto van zichzelf met de nerd bril maakten.

Dit enthousiasme deed sterk denken aan de komst van de eerste iPhone tijdens een Twitter borrel in Amsterdam waar ik destijds ook bij was. Google Glass is iets om in de gaten te houden. Het biedt nieuwe mogelijkheden en kan wel eens een volgende technologie golf veroorzaken. Zo kunnen er ook apps voor ontwikkeld worden zodat je nog beter op het netvlies van de consument komt. Mijn advies: sluit er zeker niet je ogen voor. 

Meer weten? Lees het artikel op Nu.nl dat een korte praktijktest deed of surf naar de Google Glass website.

 

Image

Reactie plaatsen