iOS6 op 79% iPhones

iOS6

 

Apple is in tegenstelling tot Google niet heel scheutig met informatie over de software versie die iPhone gebruikers op hun toestel hebben. Vandaar dat we een kort onderzoek deden via Multiscope om te achterhalen welke iOS versie Nederlandse iPhone gebruikers nu hebben. In maart, zes maanden na de introductie van iOS 6, blijkt 79% een versie te hebben gelijk aan of hoger dan iOS 6.0.

Dit is goed nieuws voor app eigenaren en ontwikkelaars. Recente software geeft meer mogelijkheden en een hoog aandeel er van betekent dat steeds minder investeringen nodig zijn in verouderde versies. De introductie van de ‘over the air’ feature heeft het vernieuwen van de software gemakkelijk gemaakt. 

 

VERSIEAANDEEL
iOS6+79%
iOS58%
iOS413%

 

 

 

 

 

iOS4 heeft nog steeds een aandeel van 13%, dit zijn vooral oudere iPhone 3 toestellen die niet kunnen upgraden naar iOS5. Sinds die versie zit de automatische update functie ingebouwd. Ondanks deze functie heeft 8% van de gebruikers besloten nog niet te upgraden naar iOS6.

Bent u op zoek naar deze cijfers voor Android? Google maakt het veel gemakkelijker om dit te achterhalen. Zij rapporteren zelf op doorlopende basis cijfers over de verschillende sofware versies voor Android.

Om de Nederlandse iPhone cijfers te achterhalen gebruikten we de Multiscope marktpeiler. In maart werd een nationaal representatieve steekproef van 1.012 Nederlanders ondervraagd over hun smartphone via een online vragenlijst. Bezitters van een iPhone checkten hun software versie door onder ‘instellingen’ het versie nummer op te zoeken.

Image

Reactie plaatsen