Liveblog: Apple WWDC keynote 2013

Ieder jaar is de keynote van de Apple CEO tijdens de World Wide Developer Conference het moment waarop ook nieuwe hardware- en software wordt aangekondigd. Omdat deze aankondigingen het mobiele landschap kunnen veranderen doet Shareforce verslag door middel van een live blog. 

Wij volgen de keynote met alle Shareforce ontwikkelaars tijdens een ‘bier en pizza’ sessie en doen verslag via Coveritlive. Een half uur voor de keynote gaan we live. Kijk je mee? De keynote begint om 19:00 op maandag 10 juni (Nederlandse tijd). Wil je weten wanneer de keynote begint in jouw tijdzone? Kijk dan op When is Keynote

Zoals altijd is er al veel gespeculeerd over wat Tim Cook dit keer allemaal aan zal kondigen. We hebben de tien meest waarschijnlijke aankondigingen alvast voor je op een rijtje gezet onder aan deze pagina. 

Wat kunnen we verwachten?
We maakten een korte rondgang langs een aantal toonaangevende blogs. Er wordt veel gepraat over de onderstaande zaken die we kunnen verwachten op maandag:

  1. iOS7: dikke kans dat een nieuwe versie van iOS7 wordt aangekondigd. Met een zogenaamd ‘flat design’ en veel grijstinten. Het paradepaardje van hoofd ontwerper Jony Ivy.
  2. iRadio: een nieuwe muziek streaming service als concurrent van Spotify. Apple heeft al overeenkomsten gesloten met diverse muziek maatschappijen.
  3. OSX 10.9: kleine verbeteringen in de user interface en meer mogelijkheden voor power users.
  4. iPhone 5s: voor bijzondere productaankondigingen plant Apple vaak specifieke evenementen. Maar er is kans op een nieuwe iPhone die in meerdere kleuren wordt uitgebracht.
  5. Hardware: waarschijnlijk geen grote zaken, maar wellicht Intel Haswell processoren of een nieuwe MacBook Pro.
  6. iWatch: Google is met Glass gekomen. Het zou kunnen dat Apple ook een stap zet in de markt voor wearables. Er zijn al lange tijd geruchten in die richting.
  7. iWork: het office pakket van Apple heeft al een tijdje geen grote revisie meer gehad. Belangrijk nu meer consumenten Apple technologie gebruiken.
  8. Siri: uitbreiding naar meer talen en/of extensie naar de desktop.
  9. Apple TV: wordt het meer dan een klein zwart doosje? Er is een kleine kans op on demand televisieprogramma’s of specifieke apps voor dit platform.
  10. Open platform: meer mogelijkheden voor ontwikkelaars via een open ontwikkelplatform. Kleine kans, Steve Jobs zou zich in zijn graf omdraaien.

Wat verwacht jij? Laat het ons weten in de comments!

 

Image

Reactie plaatsen