• Het is mijn persoonlijke missie. App eigenaren er van overtuigen dat de promotie van apps minimaal net zo belangrijk is als de ontwikkeling. Want onbekend maakt onbemind. Ik heb in de afgelopen jaren letterlijk miljoenen euro’s aan app investeringen zien verdampen waarbij met veel energie ontwikkelde apps uiteindelijk op het app kerkhof terecht kwamen. Eigenlijk begint het pas nadat je app in de appstore staat.
  • Een goede vindbaarheid van jouw app in de appstores is belangrijk als je het aantal downloads wilt maximaliseren. Wist je dat 35% van de smartphone gebruikers nieuwe apps ontdekt via de appstore? Een goede appstore optimalisatie voor jouw app kan al snel het verschil betekenen tussen slechts een handvol of honderden app downloads per dag.
  • Het wordt voor nieuwe apps steeds moeilijker om een positie te veroveren op de smartphone. Bijna de helft (49%) van de Amerikaanse smartphone gebruikers downloadt nauwelijks apps. De 51% die nog wel nieuwe apps probeert, installeert gemiddeld zo’n 4 apps per maand. Dit blijkt uit het jaarlijkse Mobile App Report van het Amerikaanse onderzoeksbureau Comscore.
  • Push notificaties zijn een waardevol instrument om app gebruikers te activeren. Marketeers zien tot 50% hogere open ratio’s en klikratio’s die tot twee keer hoger liggen in vergelijking met e-mail. Maar push notificaties worden ook nog te vaak verkeerd en ondoordacht ingezet, wat kan leiden tot teleurstelling en uiteindelijk frustratie bij consumenten. Slimme marketeers doen daarom hun voordeel met de volgende tips en richtlijnen.
  • Waar kijk jij naar als je overweegt om een app wel of niet te installeren? Design, downloads en ontwikkelaar zullen zeker meespelen. Maar als je twijfelt tussen verschillende apps die ongeveer hetzelfde bieden, ga je zeker terugvallen op de beoordeling door andere gebruikers. Een goede of slechte app beoordeling in de appstore kan je daarom maken of breken. Vier of vijf sterren zetten je app op voorsprong. Alles lager dan dat doet afbreuk aan je kansen. In dit artikel daarom een strategie om goede ratings te krijgen in de Apple Appstore of Google Play. Doe er je voordeel mee!
  • Een gebruiker verleiden om je app te downloaden is één, maar deze converteren naar een actieve app gebruiker is het natuurlijk het ultieme doel. Want anders zijn al je inspanningen voor niks geweest. Gebruik hiervoor de magnetische kracht van app badges en het onderliggende psychologische effect waardoor ze niet zijn te weerstaan.
  • Je heb een goed idee en wilt een eigen app. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken, wat heb je nodig en waar begin je? Hierbij een handige checklist die je door het hele proces heen leidt en inzicht geeft in de belangrijkste stappen.
  • Hoera, je app staat in de appstore en de gebruikers stromen binnen! Maar eigenlijk begint het nu pas echt. Want hoe zorg je er voor dat jouw app de download overleeft en ook daarna intensief wordt gebruikt? Deze zes tips helpen je om app gebruikers te stimuleren terug te keren naar je app en deze dagelijks te gebruiken.
  • Een gemiddelde push notificatie kan rekenen op een klikratio van ongeveer 10%. Maar uit onderzoek van Localytics blijkt dat je extra kliks kunt bereiken door de notificatie op het juiste tijdstip te sturen.
  • Er zijn vele manieren om je app te promoten en zo het aantal downloads te verhogen. Maar de eigen website wordt nog wel eens vergeten in deze marketing mix. Toch is er een slimme manier om min of meer automatisch bezoekers van je website te converteren naar app gebruikers.