Marktaandelen smartphones 2017

Voor het derde jaar op rij voerde Multiscope een marktonderzoek uit naar de marktaandelen van smartphone fabrikanten in Nederland. Dit keer zelfs onder een steekproef van ruim 8.500 consumenten, waardoor een zeer betrouwbaar beeld ontstaat van de verdelingen naar smartphone merken, modellen en schermgroottes.

Samsung is nog steeds marktleider met een marktaandeel van 41% (-4%). Het merk doet duidelijk een stapje terug. Apple blijft de nummer 2 met een stabiel marktaandeel van 32%. Huawei valt op, het stijgt van 3% naar 6% en is nu de nummer 3 in de Nederlandse markt. Het lijkt er op dat Huawei direct knabbelt aan het marktaandeel van Samsung, aangezien de marktaandelen van andere kleine smartphone fabrikanten zoals Sony (5%), LG (4%) en Microsoft (3%) nauwelijks veranderen ten opzichte van 2016.

Populaire smartphones Nederland
Dit zijn op dit moment de 20 populairste modellen in gebruik bij Nederlandse consumenten:

Marktaandelen smartphones 2017 Nederland

Uit bovenstaand overzicht blijkt maar weer eens dat Nederland een Samsung & Apple land bij uitstek is. Geen enkel model van een andere fabrikant weet een goede positie te veroveren. 

De huidige top 20 is samen goed voor bijna 60% van de markt. Ontwikkelaars en bedrijven die zeker willen weten dat hun app goed functioneert, kunnen met deze lijst in het achterhoofd op de belangrijkste smartphones testen. Wil je uitgebreid vergelijken met voorgaande jaren? Kijk dan eens naar de smartphone marktaandelen 2016 of smartphone marktaandelen 2015

Schermgrootte
De afgelopen jaren worden de schermen van smartphones steeds groter. Toch zien we maar één model met een formaat van 5.5 inch in de top 20 terug. De meerderheid van de populairste smartphones is zelfs kleiner dan 5.0 inch. Veel smartphones met de allergrootste schermen, zoals de Plus modellen van Apple en de Note modellen van Samsung, ontbreken nog. Het lijkt er daarom op dat de zogenaamde ‘phablet’ nog niet bijzonder in trek is bij Nederlandse consumenten.

 

 

 

Image

Reactie plaatsen