Nadelen van Google Glass?

Het leven van een Google Glass Explorer is geweldig. Er gaat een wereld voor me open. De interesse is enorm. Zonder te overdrijven schat ik dat zo’n 1.000 enthousiastelingen mijn Google Glass inmiddels hebben geprobeerd. Vele presentaties en demo’s later is het oordeel unaniem. Dit is de toekomst! 

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen. Het leven van een Google Glass Explorer is niet altijd rozengeur en maneschijn en de eerste ervaringen met Glass levert zeker ook minpunten op. De batterij is een achilleshiel, er zijn veel vragen over privacy en de huidige prijs is met $1.500 simpelweg te hoog voor de gemiddelde consument.

Deze nadelen worden bevestigd door een onderzoek van Toluna. Enkele duizenden consumenten in de US, UK, Australië en Singapore werden ondervraagd en deelden hun zorgen en motivaties. Dit leverde voor mij enkele voor de hand liggende inzichten op. Privacy en veiligheid zijn de pijnpunten en de huidige prijs is voor 85% een veel te hoge drempel.

Alles is samen te vatten onder een gezegde dat ondernemers al jarenlang kennen: innovatie + pegels = regels. Maar laten we niet vergeten waar het altijd mee begint. Innovatie is de eerste stap. Zullen we daar dan maar mee beginnen?

 

Google Glass - privacy - price

Image

Reactie plaatsen