Nieuwe eisen iOS apps

Apple iPad apps stream

Apple heeft nieuwe regels geïntroduceerd waaraan iPhone en iPad apps in de toekomst moeten voldoen. De nieuwe regels gaan in per 1 mei 2013 en bevatten nieuwe eisen voor compatibiliteit met het iPhone 5 scherm en een beperking van het gebruik van de UDID. 

De regels gelden voorlopig alleen voor nieuwe apps en apps waarvoor updates ingediend worden. Uw huidige app is dus voorlopig ‘veilig’. Maar op het moment dat er een update of bugfix ingediend moet worden, zal deze geen goedkeuring krijgen als niet voldaan is aan de nieuwe eisen. Vanaf 1 mei moeten nieuwe en geüpdate apps het Retina display en het (grotere) 4 inch scherm van de iPhone 5 ondersteunen. Apple lijkt hiermee snel een einde te willen maken aan de loze ruimte die veel apps nu nog niet gebruiken op het nieuwe toestel. 

Het gebruik van de UDID door ontwikkelaars is ook snel verleden tijd. De UDID is een uniek nummer van je iPhone dat door app eigenaren en ontwikkelaars gebruikt wordt voor identificatie. Zo kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde in-app advertenties aan gebruikers worden getoond. De UDID is daarmee feitelijk de cookie van de Apple app. Na gedoe over privacy is Apple overgeschakeld naar een veiligere en betere ‘Advertising Identifier’. Alles over de nieuwe eisen kun je vinden op de nieuwspagina voor Apple ontwikkelaars.

Foto: Phil Aaronson (CC)

Image

Reactie plaatsen