Nieuwe versie voor Google Glass

Tony Fadell

Google Glass krijgt een volledig nieuw design. Dat kan opgemaakt worden uit een verklaring van Tony Fadell aan de New York Times. Fadell is recent binnen Google verantwoordelijk geworden voor Glass. Hij werkte eerder aan de iPod en richtte ook Nest op, het bedrijf van de zelflerende thermostaat.

Met de verklaring lijkt een einde te komen aan de onduidelijkheid rondom de toekomst van Google Glass. Eerder werd namelijk besloten om te stoppen met het Google Glass Explorer programma. Deze beslissing riep veel vraagtekens op. Glass kreeg veel weerstand in de consumentenwereld, maar bedrijven zagen wel veel kansen op de werkvloer en voor toepassingen zoals inspectie, onderhoud en reparatie.

Volgens de bronnen van de New York Times wil Fadell “het product helemaal opnieuw ontwerpen en pas een volgende versie uitbrengen wanneer deze klaar is voor het grote publiek”. Ingewijden in Google X labs vertellen dat velen die werkten aan Google Glass het product liever langer uit de openbaarheid hadden willen houden. De nieuwe koers die nu ingezet wordt,lijkt te passen bij eerdere keuzes van Fadell, een echte productontwikkelaar die pas naar buiten wil treden wanneer een product helemaal af is. De kans op een nieuwe publieke test lijkt daarin nihil.

 

 

ShareforceHeeft u plannen voor een Google Glass app? Shareforce ontwikkelt apps voor Google Glass en brengt deze toekomst voor u een stap dichterbij. Plan hier uw afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

 

 

Image

Reactie plaatsen