Parallax design voor websites

Parallax design is een nieuwe design trend voor websites. De afgelopen maanden zie je websites die gebaseerd zijn op deze nieuwe techniek als paddenstoelen uit de grond schieten. Bij Parallax design wordt alle content van een site in één pagina gezet. Vandaar dat parallax design ook wel parallax scrolling of one page website genoemd. 

Een belangrijk kenmerk van parallax design is dat veel grote afbeeldingen gebruikt worden waar de teksten als het ware overheen scrollen. Hierdoor wordt de illusie van diepte in een website gecreëerd. Parallax scrolling is aantrekkelijk voor website bezoekers en zeer geschikt om snel en simpel een verhaal te vertellen. 

In het verleden werd zoveel mogelijk van de belangrijke content op een website in het zichtbare deel van het scherm gezet (boven de fold). Met parallax website design wordt juist gestimuleerd dat bezoekers door alle inhoud scrollen. Vaak wordt daarbij nog wel een menu gebruikt zodat bezoekers snel naar specifieke onderdelen van de website kunnen springen.

Voordelen
Voor website eigenaren en bezoekers heeft een parallax design de volgende voordelen:

  1. Het is simpel en uiterst eenvoudig in gebruik
  2. Het speelt in op de behoefte om visueel te communiceren
  3. Je kunt snel en relatief goedkoop een aantrekkelijke website neerzetten
  4. Je verleidt bezoekers om alle content op de site te lezen
  5. Het design valt op en heeft meer impact
  6. Je kunt de juiste sfeer toevoegen aan je product 
  7. De conversie is hoger omdat je het hele verhaal kunt vertellen
  8. Je kunt je website een zeer unieke look & feel geven

Omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden hebben we hierna een aantal pagina’s met voorbeelden van parallax design voor je op een rijtje gezet:

Wil je zelf ook zo’n gave parallax website? Shareforce kan je ondersteunen met zowel het design, techniek als de implementatie. Neem contact met ons op en we vertellen je graag het hele verhaal.

Image

Reactie plaatsen