• Volgens het Comscore US mobile app report nemen slechts 10 apps ongeveer 96% van jouw app tijd in beslag. Sterker nog, de top drie alleen al is goed voor meer dan driekwart van de tijd die we besteden in apps. Facebook doet daarbij goede zaken. Het is een top 3 app voor bijna 80% van de gebruikers en staat op nummer 1 voor bijna de helft.
  • Maandag vond een Apple keynote presentatie plaats met de mysterieuze titel 'Spring Forward'. Zoals verwacht werd in de presentatie meer nieuws over de Apple Watch bekend gemaakt. De belangrijkste feiten over de introductie van de smartwatch zetten we hier voor je op een rijtje.
  • Het leven van een Google Glass Explorer is geweldig. Er gaat een wereld voor me open. De interesse is enorm. Zonder te overdrijven schat ik dat zo’n 1.000 enthousiastelingen mijn Google Glass inmiddels hebben geprobeerd. Vele presentaties en demo’s later is het oordeel unaniem. Dit is de toekomst!
  • In november mocht ik aan de foodservice marketeers van het Trema netwerk een presentatie geven over nieuwe media. Omdat de term nieuwe media al uit 1991 stamt, zoomde ik verder in op meer recente ontwikkelingen in technologie en hun impact voor marketeers. De belangrijkste ontwikkelingen kunnen samengevat worden met de term SOLOMO (Social, Local, Mobile). Deze drie drijvende krachten veranderen blijvend hoe marketeers consumenten kunnen bereiken, binden en boeien. Hierna een korte samenvatting. De volledige presentatie met cijfers, cases en tips staat aan het eind van dit artikel.
  • De digitale wereld wordt steeds mobieler. Desktops verliezen marktaandeel ten opzichte van smartphones en tablets. Om in te spelen op deze mobiele trend zijn er drie mogelijke strategieën. Je investeert in native apps (iOS, Android etc.), gaat voor een mobiele website (m.site.nl) of kiest voor een responsive design. Welke strategie je kiest is van een groot aantal factoren afhankelijk.
  • Ieder jaar zet Mary Meeker van venture capital bedrijf Kleiner, Perkins, Caufeld en Byers de belangrijkste internet trends op een rijtje. Ze is inmiddels een autoriteit op dit vlak en haar presentatie van afgelopen week is inmiddels een miljoen keer bekeken op Slideshare. Mobiel is één van de acht belangrijkste trends volgens Meeker.
  • Websites worden steeds vaker bezocht vanaf een mobiel apparaat. Een responsive website die zich aanpast aan het scherm van de bezoeker is daarom de nieuwe standaard. Een responsive design ziet er namelijk goed uit op zowel smartphone, tablet als desktop. Een responsive design past zich automatisch aan om daarmee een optimale gebruikerservaring te bieden.
  • De appstores van Apple en Google Play bevatten inmiddels ieder zo'n 700.000 apps. Consumenten besteden gemiddeld zo'n twee uur per dag aan apps. Na verloop van tijd blijken zij echter slechts een handvol apps op dagelijkse basis te gebruiken. Hoe zorg je er voor dat je opvalt én succesvol bent in deze competitieve omgeving? In dit artikel 10 tips die je op het juiste spoor zetten zodat jouw app succesvol kan worden.