Testflight in stapjes beter

Testflight

Het bèta testen van een app is heel belangrijk, maar was voor ontwikkelaars en app eigenaren soms nog een ware hoofdpijn case. Op Android was het gelukkig altijd al een koud kunstje. Je genereert een .apk bestand en stuurt dat naar iedereen die mee wil testen. Maar het gesloten systeem van Apple remde tot op heden een gebruiksvriendelijke mogelijkheid tot het testen van iOS apps. Veel gerommel met UDID’s, provisioning profielen en gepruts met de - voor niet specialisten - complexe testing software. 

Ongeveer een jaar geleden werd de veel gebruikte testing software marktleider Testflight overgenomen door Apple. Sindsdien zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd die er op duiden dat het testing proces van Apple apps in stapjes completer en eenvoudiger wordt.

1. Onderdeel van iTunes connect
Vanaf eind februari kan Testflight alleen nog gebruikt worden als integraal onderdeel binnen iTunes connect. Via iTunes connect pushen ontwikkelaars apps naar de Apple appstore. Vanaf dat moment wordt de website van Testflight ook vervangen door een app.

2. Meer betatesters per app
Per app kunnen nu 1.000 betatesters worden uitgenodigd. In het verleden zat hier een limiet op van 100 gebruikers, wat vaak veel te weinig was voor een serieuze test.

3. Verschillende gebruikersgroepen
Met Testflight Groups kun je testers indelen in verschillende groepen die verschillende versies van de app krijgen. Denk bijvoorbeeld aan eigen personeel versus externe testers. De verschillende groepen kun je ook verschillende instructies sturen.

Kijk voor alle details over de recente wijzigingen bij iCulture, waar een compleet dossier staat over de nieuwe Testflight. 

 

Image

Reactie plaatsen