Tip voor meer app downloads

Er zijn vele manieren om je app te promoten en zo het aantal downloads te verhogen. Maar de eigen website wordt nog wel eens vergeten in deze marketing mix. Toch is er een slimme manier om min of meer automatisch bezoekers van je website te converteren naar app gebruikers.

Steeds meer bezoekers van je website bezoeken deze namelijk via hun mobiel. Dit percentage verschilt per branche en per website, maar ligt al snel tussen de 20% en 50% van alle bezoekers. De sleutel ligt bij deze groep, die kun je namelijk met behulp van een 'smart banner' attenderen op je app en deze met één klik laten installeren. Zo ziet dit er uit voor een aantal populaire Nederlandse sites:

 Voorbeeld smart banner

 
De smart banner kun je met behulp van één coderegel implementeren op je website. Hij wordt alleen getoond aan bezoekers die je website mobiel bezoeken. De smart banner is een standaard techniek voor iOS (Apple), maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden voor Android.

Je implementeert de smart banner met de volgende coderegel:

<meta name="apple-itunes-app" content="app-id=myAppStoreID>

Zorg er voor dat de code in de 'head' van iedere pagina staat. Vervang in de regel hierboven 'myAppStoreID' door het iD van je eigen app. Je app ID vindt je door naar de pagina van je app in de appstore te gaan. Kijk nu in de URL. Je app ID is het negencijferige nummer staat staat tussen id en ?mt. Kijk voor de uitgebreide uitleg op de Apple Developer website. Om zowel Android, iOS als Windows gebruikers te targetten is er ook een jQuery plugin beschikbaar. 

 

Image

Reactie plaatsen