Twitter cards voor apps

Twitter heeft een nieuwe feature bekend gemaakt die nieuwe mogelijkheden biedt voor de marketing van apps. De zogenaamde Twitter cards bieden de mogelijkheid om aan tweets meer informatie toe te voegen en daarmee downloads vanuit app stores te bevorderen.

Door een aantal meta tags toe te voegen aan de webpagina van een app, haalt Twitter daarna automatisch de naam van een app, het icoon, de omschrijving, prijs, reviews en een download link op en voegt deze informatie toe aan iedere tweet die verwijst naar de app pagina. Deze extra informatie werkt zowel voor de Apple Appstore als Google Play. Op het moment is het gebruik van Twitter Cards nog geen gemeengoed en vereist het nog een goedkeuring van Twitter, maar binnen enkele weken is het de verwachting dat deze mogelijkheid breder beschikbaar komt. De apps van Angry Birds, Foursquare, Flickr, Path en SoundCloud doen nu al mee.

Meer informatie over de mogelijkheden en toepassing is te vinden op de developer pagina van Twitter en een voorbeeld van het gebruik zie je in de afbeelding hieronder. 

 

Example Twitter card

 

Image

Reactie plaatsen