• Gevoel voor kleur hoef je niet van jezelf te hebben, dat kun je leren. Er is dus nog hoop voor nerds die de verkeerde kleurencombinaties dragen en daarnaast slechte kleurenkeuzes maken voor hun digitale producten. Er is namelijk een handig hulpmiddel dat er voor zorgt dat je altijd een goed, bij elkaar passend kleurenschema kunt selecteren.
  • Over smaak en persoonlijke voorkeuren valt zeker te twisten. Sterker nog, zet een Android en Apple aanhanger tegenover elkaar en je zult zien dat ze ieder hun eigen mening hebben over het design van apps op hun favoriete toestel. Ondanks deze verschillen tussen beide platformen is er ook veel overeenstemming over de basis principes waaraan een goed design moet voldoen. Product ontwerper Dieter Rams formuleerde de volgende tien richtlijnen waaraan een goed design moet voldoen.
  • De smartphone is steeds vaker het apparaat waarmee een bezoeker uw website bezoekt. Google is van mening dat een ‘mobile first’ strategie de enige juiste is op dit moment. Daarom heeft het bedrijf recent het label ‘mobielvriendelijk’ toegevoegd aan haar zoekresultaten. Hiermee krijgen bezoekers direct na een zoekopdracht te zien of het eigenlijk wel zinvol is om door te klikken naar uw website.
  • De digitale wereld wordt steeds mobieler. Desktops verliezen marktaandeel ten opzichte van smartphones en tablets. Om in te spelen op deze mobiele trend zijn er drie mogelijke strategieën. Je investeert in native apps (iOS, Android etc.), gaat voor een mobiele website (m.site.nl) of kiest voor een responsive design. Welke strategie je kiest is van een groot aantal factoren afhankelijk.
  • De ontwikkelingen in web design gaan razendsnel. Heb je een website die langer dan drie jaar geleden gebouwd is? Dikke kans dat deze er nu al weer ouderwets uitziet. Tijd voor een update dus. Daarom hebben we de vijf belangrijkste trends in web design voor je op een rijtje gezet.
  • Twitter bootstrap is een intuïtief en krachtig framework om snel moderne websites en webapplicaties te ontwikkelen. In dit artikel een uitleg van Bootstrap en 10 redenen waarom je het in zou kunnen zetten voor je volgende web project. Het belangrijkste voordeel van Bootstrap is dat het enorm veel tijd bespaart en daarmee de ontwikkelingskosten drukt.
  • Steeds meer e-mail wordt gelezen op een smartphone. Volgens Amerikaanse cijfers opent inmiddels zo’n 36% van alle consumenten e-mail op zijn mobiel. Maar bedrijven zijn nog niet helemaal klaar voor deze mobiele toekomst en hebben vaak alleen een versie die geschikt is voor de desktop. En dat zorgt er dan weer voor dat 44% van de consumenten vindt dat uw e-mail moeilijk te lezen is.
  • Steeds meer apps en websites worden voorzien van een flat design. Deze nieuwe design trend is het antwoord op een wereld waarin door een overvloed aan informatie een behoefte aan meer rust is ontstaan. Een flat design is, zoals de naam het al zegt, zo plat als een dubbeltje. Het is ontdaan van veel overbodige franje waardoor het de sfeer van rust en ruimte ademt.
  • Websites worden steeds vaker bezocht vanaf een mobiel apparaat. Een responsive website die zich aanpast aan het scherm van de bezoeker is daarom de nieuwe standaard. Een responsive design ziet er namelijk goed uit op zowel smartphone, tablet als desktop. Een responsive design past zich automatisch aan om daarmee een optimale gebruikerservaring te bieden.
  • Uit de psychologie en wetenschappelijk onderzoek is bekend dat consumenten een andere emotie ervaren bij iedere kleur. Het kiezen van de juiste kleur is daarom belangrijk om je merk, website of app te laden met de juiste emotie. In dit artikel een aantal handige basisregels voor het kiezen van de juiste kleur.