Digitalisering van het orderproces met apps en web


ArcelorMittal Construction

ArcelorMittal Construction levert technische oplossingen voor gevels, daken, vloeren en plafonds, vervaardigd uit metaal. Als onderdeel van 's werelds grootste staalproducent gelooft men in de waarde van staal om kosten- en energiebesparend te bouwen, evenals het bieden van meer comfort. 

Door elk aspect van de productie te beheren - van staalproductie en -selectie tot afwerking en logistiek – is men in staat om het grootste productassortiment op de markt te bieden met de meest uitgebreide selectie kleuren en afwerkingen. Of het nu een agrarische ruimte, een kantoor of een industriële bedrijfsruimte betreft, nagenoeg ieder idee kan ArcelorMittal Construction omzetten in realiteit.

In de metaalzetterij in Tiel komt het staal op grote rollen binnen en wordt het verwerkt tot basisproducten zoals U-profielen, Z-profielen, dorpels, hoekstukken, dakkappen en nokstukken. Daarnaast is het ook mogelijk om maatwerk te maken.

Uitdaging
De bouw is over het algemeen een behoudende sector waar de digitalisering nu pas echt op gang begint te komen. Toch werkt men er vaak onder grote tijdsdruk en is levering de volgende dag de standaard geworden. 

In het verleden kwamen de orders bij ArcelorMittal Construction nog vaak op papier binnen. Soms zelfs in de vorm van ruwe schetsen of tekeningen met daarbij de maten van de gewenste producten. Dit kwam de efficiency en de verwerkingssnelheid van het productieproces niet ten goede.

Door de ontwikkeling van het bedrijf en de groeiende orderstroom besloot men om het orderproces te digitaliseren via apps en web. Een belangrijk doel daarbij was het efficiënter afhandelen van een order, maar ook het minimaliseren van het aantal stappen tussen een bestelling en levering.

Oplossing
In samenwerking met ArcelorMittal, Van Suilichem en de Ridder bouwde Shareforce aan een online platform waarin apps en web centraal staan in de orderverwerking. Eindklanten kunnen met de MZB-app vanaf de bouwplaats makkelijk en mobiel zetwerk bestellen of een offerte opvragen. Bestellen kan eenvoudig door een keuze te maken uit het aanbod, een digitale tekening te maken, details zoals afmetingen of kleuren in te geven en de bestelling af te ronden. 

 

 

Naast de MZB-app is later ook de MZB online tool ontwikkeld. Deze online tool biedt klanten en werknemers van ArcelorMittal dezelfde mogelijkheden als de MZB-app en is bedoeld voor iedereen die werkt vanaf een kantoorlocatie. Dan is een webversie eenvoudiger in gebruik dan een app.

Zowel de MZB-app als de MZB online tool staan in verbinding met het centrale CMS. Vanuit dit CMS worden de standaardprofielen, materialen, kleuren en diktes aangeboden. Het is ook de plaats waar offertes en orders binnenkomen. Na goedkeuring van een order wordt deze automatisch doorgeplaatst naar het ERP systeem (De Ridder) voor de administratie afhandeling. De zetterij produceert vervolgens het zetwerk en levert deze vaak nog de volgende dag uit aan de klant. 

 

ArcelorMittal - Metaalzetterij Tiel

Toekomst
Shareforce heeft de ambitie om een echte online platform specialist te zijn. Dit betekent dat we niet alleen de ontwikkeling van apps en webtool voor onze rekening nemen. Maar ook verantwoordelijk worden voor de hosting, beheer en doorontwikkeling van de deze oplossing van ArcelorMittal Construction. Daardoor krijgt onze klant één centraal aanspreekpunt en kan men zich focussen op de kerntaken. Natuurlijk geldt daarbij de doelstelling om onderbrekingen in het orderproces tot een absoluut minimum te beperken zodat de metaalzetterij altijd op volle toeren kan draaien.

Centraal in de doorontwikkeling staat verder het verkleinen van het aantal stappen in het orderproces. Daarbij geldt het principe van - in een keer goed - om repetitieve taken voor werknemers te minimaliseren. 

Tot slot wordt op korte termijn de online tool ook volledig mobiel geschikt gemaakt. Zo kunnen eindklanten in de toekomst kiezen of ze de MZB-app willen gebruiken, de online tool OF de mobiele versie van deze tool. De klant is namelijk koning.

 

 

 

Ook starten met digitalisering?

 

Wij helpen u met het maken van de juiste plannen. Vul het contactformulier in en wij reageren binnen één werkdag.

 
Contact

Image