Financieel Fit met apps

Financieel Fit


Shareforce is sinds 2017 verantwoordelijk voor de Financieel Fit app. In de afgelopen vier jaar is de app uitgegroeid tot een echt succes dat het leven van zowel klant als adviseur een stuk gemakkelijker maakt. Dat zorgde er zelfs voor dat de app omarmd werd door andere financiële dienstverleners om ook daar de snelheid en het gemak van het afsluiten van een hypotheek, lening of verzekering te vergroten. Een project waar we trots op zijn en ook in de komende jaren mee willen blijven innoveren. 

Financieel Fit
Financieel Fit is de meeste innovatieve adviesketen van Nederland op het gebied van hypotheken, kredieten en verzekeringen. Het bedrijf biedt een landelijke dekking met een overkoepelende organisatie waarbij meer dan 50 zelfstandige bedrijven zijn aangesloten. Financieel Fit beschouwt je financiën als een samenhangend geheel. Het Financieel Fit Plan bied je bovendien de zekerheid dat je altijd beschikt over de meest passende hypotheek, lening of verzekering.

Door de inzet van digitale middelen en innovaties zorgt men ervoor dat je op ieder gewenst moment een financieel totaaloverzicht hebt. Daarnaast staat een persoonlijke coach altijd voor je klaar met een passend advies. Deze adviseur monitort en stuurt bij waar nodig en zorgt dat financiële zaken altijd in topconditie zijn. Zo kan de eindklant dromen op een verantwoordelijke manier realiseren en nieuwe dromen blijven najagen.

In de afgelopen jaren heeft Financieel Fit door een combinatie van digitale innovatie en persoonlijke dienstverlening een sterke groei weten te realiseren. Niet voor niets is het bedrijf daarom al 5 jaar op rij uitgeroepen tot beste hypotheekketen van Nederland.

Uitdaging
Waarschijnlijk ken je het probleem wel als je ooit een hypotheek hebt afgesloten. Je komt bij de meeste dienstverleners in een administratieve molen terecht waarbij je een hele serie financiële documenten aan moet leveren voordat alles geregeld is. De snelheid en het gemak voor jou als klant zijn daarbij vaak ver te zoeken.

Financieel Fit wilde dit probleem voor de eindklant veranderen in een voordeel en klopte daarom in de zomer van 2017 bij Shareforce aan voor een vernieuwende oplossing in de vorm van een app. Om eenvoudig financiële documenten aan te kunnen leveren was het belangrijk dat de app via DigiD belangrijke gegevens bij verschillende (overheids) instanties op kon halen. Daarnaast was een directe koppeling met de financiële backend van FasterForward (Elements) een vereiste. Daar komen namelijk alle gegevens samen voor de Financieel Fit coaches. 

Oplossing
Financieel Fit appMet de Financieel Fit app krijg je jouw eigen adviseur direct beschikbaar via je persoonlijke actuele digitale polismap op je telefoon. Daardoor kan je wijzigingen doorgeven over geldzaken, schade melden bij een verzekering en zorgen dat jouw financiële situatie actueel blijft zodat je altijd zo min mogelijk betaalt voor je hypotheek en lening.  Je kan naast het inzien van jouw persoonlijke financiële gegevens met de app ook heel gemakkelijk en veilig de benodigde documenten voor je aanvraag uploaden.

Met jouw persoonlijke DigiD code kan je snel, gemakkelijk en veilig benodigde gegevens van het UWV, Mijnpensioenoverzicht, Mijnoverheid en De Belastingdienst verzamelen en delen. Zo heb je alle informatie in een keer bij de hand op mobiel. Denk bijvoorbeeld aan je verzekeringspolissen, hypotheekgegevens en leningen. 

Via de app kun je bijvoorbeeld:

  • de actuele hypotheekgegevens inzien;
  • schade melden;
  • lopende verzekeringen inzien;
  • het actuele saldo van leningen zien;
  • opnames doen;
  • documenten aanleveren en inzien;
  • gegevens wijzigen;
  • contact opnemen met een adviseur.

 

Voordelen
Het gebruik van de Financieel Fit app kent alleen maar voordelen. Het aanleveren van documenten kan opeens heel snel. Als je een foto maakt van het document kan je deze direct via de app aanleveren. Het is dan niet nodig om documenten te scannen en mailen. Online aanleveren kan bij meerdere partijen. Maar een app, dat is er vaak niet bij. Terwijl de app er juist voor zorgt dat er direct helder en duidelijk contact is met je adviseur. Je kunt ook altijd jouw documenten weer inzien. Heb je een lening lopen bij Financieel Fit? Dan kan je ook eenvoudig een opname doen uit je krediet. Door de app natuurlijk! De app maakt jouw leven een stuk eenvoudiger. De Financieel Fit app is daarmee een mooie aanvulling op een frisse en gezonde dienstverlening!

 

 

 

 

Ook starten met digitale innovatie?

 

Wij helpen u met het maken van de juiste plannen. Vul het contactformulier in en wij reageren binnen één werkdag.

 
Contact

Image