Fonq, Greetz en Rabobank over m-commerce

Het definitieve programma van Mobile Pioneers op woensdag 6 november is bekend. Fonq, Greetz, MeasureWorks, Rabobank en Shareforce vertellen over hun ervaringen met mobile commerce. De kennis sessie wordt dit keer gehouden in de Vertrekhal te Rotterdam. Nog niet geregistreerd? Wacht niet te lang met aanmelden, want toekenning van de beschikbare plaatsen gaat op volgorde van aanmelding. We hebben nu nog ongeveer 15 plaatsen beschikbaar.

Thema: m-commerce
Miljoenen Nederlanders kopen op dit moment al producten en diensten via smartphone of tablet. M-commerce lijkt daarom in navolging van e-commerce een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar wat zijn de belangrijkste trends, de ervaringen uit de dagelijkse praktijk, wat komt er allemaal bij kijken en welke keuzes kun je maken? Tijdens deze kennis sessie wordt de bezoeker voorbereid op een mobiele toekomst.

Programma
13:30 - 14:00  Ontvangst 

14:00 - 14:05  Opening 

14:05 - 14:30  Shareforce - John Kivit (M-commerce in Nederland)
John is oprichter van Shareforce en hij trapt af met een presentatie over de status van mobile commerce in Nederland. Met daarin een duidelijk overzicht van de markt, de spelers en de belangrijkste trends van nu en in de toekomst. 

14:30 - 14:55  Rabobank - Edwin de Ron (Mobile payments)
Edwin is consultant bij de Rabobank en gespecialiseerd in m-commerce en e-commerce. Hij zal nader ingaan op mobile payments. Wat gebeurt er op dit vlak in binnen- en buitenland en welke mogelijkheden zijn er op dit moment voor aanbieders en de consument in Nederland? 

14:55 - 15:20  MeasureWorks - Jeroen Tjepkema (Expert sessie)
Jeroen is oprichter van MeasureWorks. Het bedrijf meet, analyseert en verbetert de prestatie van mobiele applicaties en web applicaties. De ervaring van de gebruiker staat daarbij centraal. Op basis van uitgebreid panel research en performance onderzoek presenteert Jeroen praktische tips die voorkomen dat mobiele gebruikers gaan afhaken bij jouw m-commerce strategie. De presentatie geeft inzicht in hoe je elke mobiele strategie kan aanpassen naar een "perfecte user experience" en een product dat jouw bezoekers graag en vaak gebruiken. 

15:20 - 15:50  Netwerk break 

15:50 - 16:15  Fonq - Jeremiah Albinus (Praktijkcase)
Jeremiah is binnen het webwarenhuis Fonq verantwoordelijk voor online marketing. Voor de 115 niche shops opende Fonq in april een mobiel platform. Jeremiah vertelt over de visie en praktijk ervaringen van het bedrijf met mobile commerce. 

16:15 - 16:40  Greetz - Niek Veendrick (Praktijkcase)
Niek is Commercieel Directeur bij Greetz, de Nederlandse marktleider in online echte wenskaarten en cadeaus. Greetz verkoopt jaarlijks ruim 6 miljoen wenskaarten. In de laatste jaren is het mobiele kanaal uitgegroeid tot een belangrijke peiler onder het succes van Greetz. De iPhone app van het bedrijf won vorig jaar de Thuiswinkel Mobiele Webwinkel award. Niek vertelt over de rol van m-commerce binnen het bedrijf en de keuzes die Greetz hierin heeft gemaakt.

16:40 - 16:45  Afsluiting 

16:45 - 18:00  Borrel 


Pioneer Days
Mobile Pioneers is een onderdeel van de Pioneers Days. Drie dagen vol kennis en inspiratie over trends, merken en mobiel (6, 7 & 13 november). De Pioneer Days zijn een initiatief van Exelirent en een spinoff van het jaarcongres Marketing Pioneers. Ben je naast mobiel ook geïnteresseerd in merken en trends? Bezoek dan ook Brand Pioneers of Trend Pioneers. Wees er snel bij want we hebben voor iedere middag maximaal 50 plaatsen beschikbaar!

Image