Foodzy oprichter over apps

Eén van de oprichters van Foodzy, Marjolijn Kamphuis, werd geïnterviewd door Fast Moving Targets. Ze vertelt natuurlijk over het Foodzy concept, maar ook over de noodzaak van mobiele apps.

Foodzy is een dienst waarmee je kunt bijhouden hoeveel energie (calorieën) je dagelijks inneemt via je voeding en drank. Een soort van online calorie teller waarmee je 'incheckt' op je voeding. De dienst is actief in zo'n 120 landen en is vooral populair in Nederland, Italië en Brazilië. Foodzy heeft nu zo'n 20.000 gebruikers.

Eén van de lessen waar Marjolijn over vertelt is de noodzaak van apps. Foodzy lanceerde initieel haar dienst alleen als webversie. Maar gebruikers blijken steeds meer te verwachten dat een dergelijke dienst ook in een mobiele versie beschikbaar is. Vandaar dat Foodzy al snel een beroep deed op Shareforce voor een professionele iPhone en Android app.

Marjolijn spreekt ook over haar ´dreamteam´ van ontwikkelaars. Shareforce is trots om deel uit te maken van dit team. Wij ontwikkelden de iPhone en Android app voor Foodzy. Ongekreukt was verantwoordelijk voor de webversie / API en OKGO. (de eigenaar van Foodzy) voor het concept en het design.

Image