Smartwatch apps

Smartwatches zijn in de toekomst niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We staan aan de vooravond van een sterke groei van deze productcategorie waarmee compleet nieuwe diensten mogelijk worden. Smartwatches hebben de potentie om mobiel, sleutels en portemonnee op termijn te gaan vervangen. De smartwatch zal daarnaast een belangrijke rol gaan spelen in het monitoren van uw gezondheid. Maar ook in uw huis zal de smartphone als universele afstandsbediening voor diverse apparaten een centrale rol gaan spelen. Shareforce ontwikkelt apps voor smartwatches en brengt deze toekomst voor u een stap dichterbij.

Hoe werken smartwatches?

Smartwatches zijn als het ware mini computers met een (touch) scherm. Ze hebben een eigen besturingssysteem waarop apps kunnen worden geïnstalleerd. In de meeste gevallen werkt een smartwatch nauw samen met een mobiele telefoon en gebruikt het bijvoorbeeld de GPS en internet faciliteiten daarvan. Hierdoor kan een smartwatch veel meer dan alleen de tijd aangeven. Banking, Commerce, Health, Home en Travel zijn belangrijke toepassingsgebieden. Grote spelers zoals Apple, HTC, LG en Samsung zijn inmiddels tot de smartwatch wereld toegetreden.

Ontwikkelen voor smartwatches

Smartwatches zijn een compleet nieuwe ervaring. Niet te vergelijken met de gebruikerservaring op een computer of smartphone. Er gelden daarom ook nieuwe regels voor het ontwikkelen van succesvolle apps voor de smartwatch. De belangrijkste uitdaging daarbij is het kleinere scherm, waardoor informatie en de gebruikersinterface van uw apps geoptimaliseerd moeten worden. Smartwatches zijn echter altijd aanwezig. Van nature passief, maar ook direct beschikbaar en daarmee het ideale instrument om de consument te activeren. Door middel van notificaties bijvoorbeeld.

Smartwatch ontwikkelaars

Shareforce heeft als één van de eerste Nederlandse ontwikkelaars veel tijd gestoken in het opbouwen van kennis over de meest voorkomende smartwatch platformen. We kunnen u ondersteunen met het ontwikkelen van smartwatch apps op basis van Android, iOS, Pebble en Tizen technologie. Wij hebben de juiste informatie, kennis, mensen en ontwikkeltools om voor u smartwatch apps te produceren. Onze gedreven ontwikkelaars lopen graag voorop en grijpen iedere kans aan om aan de slag te gaan met deze nieuwe technologie.

Kennis maken?

Shareforce gelooft dat wearables zoals smartwatches een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het dagelijkse leven van de consument. Daarom ontwikkelen we nu al apps voor smartwatches en stappen we graag samen met u in deze veelbelovende toekomst. Loopt u ook rond met plannen voor smartwatch apps of wilt u eens brainstormen over de mogelijkheden? Dan maken we graag vrijblijvend kennis en geven u daarbij een duidelijk overzicht van de mogelijkheden voor smartwatch apps. Ook voor een heldere smartwatch presentatie of demonstratie kunt u bij ons terecht. Bel met 073 8440004 of mail naar contact@shareforce.nl om een afspraak te maken.

android wear logo Wear

Een speciale versie van Android voor smartwatches. Wear draait op watches van o.a. Asus, HTC, LG en Sony.

apple watch logo Watch

De hele lijn van Apple smartwatches draait op basis van iOS, het mobiele platform van Apple.

tizen logo Tizen

Bijna alle smartwatches van Samsung draaien op basis van haar eigen Tizen operating system.