Shareforce start Google Glass ontwikkeling

Mobiele- en web applicatie ontwikkelaar Shareforce is gestart met het ontwikkelen van apps voor Google Glass.  Als één van de eerste Nederlandse partijen heeft het daarbij toegang tot het Google Glass Explorer programma. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet voor de opbouw van een team van Glass ontwikkelaars en organiseert Shareforce voor iedereen die Google Glass zelf wil proberen in maart een demo middag.

Toekomstvisie
"Wearables zoals Google Glass hebben een veelbelovende toekomst. Ondanks dat Google Glass zich nog in een experimentele fase bevindt en nog niet breed beschikbaar is probeert Shareforce als pionier een voortrekkersrol te vervullen. We zien daarbij kansen voor onze bestaande klanten, maar denken ook actief na over nieuwe toepassingen en kansen en werken daarbij graag samen met marktpartijen.” (John Kivit, oprichter)

“Welke toepassingen succesvol worden en op welke termijn, daarvoor is het nu nog te vroeg om uitspraken te doen. Wel zien wij mogelijkheden op zowel de consumenten- als zakelijke markt. In de consumentenmarkt maken diensten die slimme notificatie en filtering bieden waarschijnlijk een goede kans. In de zakelijke markt zien we onder andere mogelijkheden in markten waar hele gespecialiseerde, menselijke kennis een sleutelrol speelt. Het feit dat je je handen vrij houdt en er op afstand kan worden meegekeken is daarbij een belangrijk voordeel van Google Glass.” (Jochum Groenendal, senior projectleider)

Google Glass Explorer programma
Shareforce heeft als één van de eerste Nederlandse ontwikkelaars toegang tot het Google Glass Explorer programma. Dit exclusieve programma is opgezet voor gebruikers en ontwikkelaars die in een vroegtijdig stadium meewerken om vorm te geven aan de toekomst van Google Glass. Deelname aan het Glass Explorer programma is alleen mogelijk na uitnodiging en goedkeuring van Google. Shareforce heeft als partner in het programma ook de beschikking over een eigen Google Glass. 

Opbouw ontwikkelaars team
In de afgelopen weken zijn binnen Shareforce de eerste stappen gezet voor de opbouw van een team van ontwikkelaars dat zich specialiseert in Glassware, zoals apps voor Google Glass ook wel worden genoemd. Hierbij worden zowel interne (Android) ontwikkelaars opgeleid als nieuwe ontwikkelaars aangetrokken specifiek voor Google Glass development. Naar verwachting zal het team eind 2014 bestaan uit 3 - 5 ontwikkelaars die apps en diensten ontwikkelen voor Google Glass. 

Google Glass demo middag
Voor iedereen die interesse heeft in Google Glass organiseert Shareforce op vrijdag 14 maart een demo middag met aansluitende borrel. Tijdens deze middag zal na een korte introductie en inleiding iedereen de gelegenheid krijgen om Google Glass zelf te proberen. Aanmelden kan via Facebook of door een e-mail te sturen naar contact@shareforce.nl. De demo middag start om 14:00.

Locatie:
Shareforce
Havensingel 1a
5211 TX ‘s-Hertogenbosch
073-8440004

Meer informatie?
Loopt u ook rond met plannen voor Google Glass apps of wilt u eens brainstormen over de mogelijkheden? Dan maken we graag vrijblijvend kennis en geven u daarbij een persoonlijke demonstratie van de mogelijkheden van Google Glass. Bel met 073-8440004 of mail naar contact@shareforce.nl om een afspraak te maken. 

 

Image