Time 4 Your Future app

Time 4 Your Future

In opdracht van Plans & Pixels heeft Shareforce in de zomermaanden hard gewerkt aan de Time 4 Your Future app. Na een intensieve samenwerking met de opdrachtgever is de app in september gelanceerd. 

Time4yourFuture
T4YF is een uniek project waarbij jongeren de kans krijgen om hun talent in de praktijk in te zetten én verder te ontwikkelen. Ze bepalen dus zelf welke talenten er in een T4YF project centraal staan. Via Time 4 Your Future gaan ze aan de slag met een opdracht bij één van de maatschappelijke diensttijd trajecten (MDT) of gaan ze aan de slag met een eigen idee. 

Om de talenten in de praktijk te brengen regelt T4YF een organisatie die past bij hun persoonlijkheid en interesses. Op die locatie zetten ze hun skills in en worden ze door vakmensen begeleid om het beste uit zichzelf te halen. Zo ontwikkelen ze talenten die écht aansluiten op de praktijk en bereiden ze zichzelf voor op de toekomst.

Time 4 Your Future is ontstaan vanuit een samenwerking tussen vijf organisaties. Deze organisaties werken dagelijks nauw samen om het programma door te ontwikkelen.

Uitdaging
Een eerdere proeftuin van Time 4 Your Future leverde positieve resultaten op, maar heeft ook een aantal uitdagingen blootgelegd waarvoor een passende oplossing ontwikkeld moest worden om deelnemers in het nieuwe traject beter te kunnen begeleiden. De verbeterpunten lagen daarbij voornamelijk in de directe communicatie met deelnemers, monitoring gedurende het traject dat deelnemers op hun bestemming doorlopen en het verkrijgen van diepere inzichten waarmee processen verbeterd kunnen worden. 

Oplossing
In aanloop naar het traject 2020-2021 werden verschillende sessies gehouden met zowel jongeren als leden uit de T4YF projectgroep. Naar aanleiding van die sessies is een nieuwe tool bedacht om een oplossing te bieden voor de meeste uitdagingen die er zijn. Die nieuwe tool is de Time 4 Your Future App, waarin men een project perfect kan bijhouden én organiseren. De app bestaat daarbij uit de volgende onderdelen:

Overzicht schermen T4YF app

 

1. Zoek en boek trainingen
De app bevat een overzicht van de skills trainingen die men kan volgen om talenten verder te ontwikkelen. Je kunt deze trainingen direct in de app boeken. In de agendafunctie kun je zien en vastleggen wanneer T4YF afspraken en de trainingen gepland staan. Doordat men vooraf automatisch een melding krijgt, vergeet men niets.

2. Eenvoudig en snel uren registreren
In de urenregistratie registreert men alle uren die worden gemaakt op een MDT-locatie. Zo ziet men precies wat er gedaan is en kan men op elk moment kijken hoe ver men is. Doordat alle trainingen en uren in de app vastgelegd worden, heeft men altijd een actueel overzicht van de voortgang.

3. Overleg met een begeleider
Bij een vraag of een probleem, kan men direct via de app communiceren met een T4YF begeleider. Zo blijft men eenvoudig in contact en kan men altijd met alle vragen terecht. En om ook op de hoogte te blijven van het MDT-traject van anderen biedt de app tot slot leuke vlogs van andere deelnemers. 

Voordelen
Voor de deelnemers aan een Time 4 Your Future project heeft deze app een duidelijk voordeel. Jongeren zijn altijd in de weer met hun smartphone. Met de app kunnen ze nu op ieder moment van de dag zelf hun project managen. Alle functies en tools die ze daarbij nodig hebben tijdens het traject staan in één handige T4YF app. Voor de begeleiders en coaches biedt de app met de achterliggende dashboards een glashelder inzicht in de voortgang van de deelnemers. Daarnaast vergemakkelijkt het de onderlinge communicatie. 

 

 

Ook uw processen beter organiseren?

 

Wij helpen u om het allemaal simpeler te maken. Vul het contactformulier in en wij reageren binnen één werkdag.

 
Contact

Image