Website van het Jaar 2019 live

Image


We zijn er weer apetrots op. Sinds september is een nieuwe versie van de Website van het Jaar live. Het is dé jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland. Vorig jaar brachten 400.000 Nederlanders hun stem uit op een van de genomineerde websites en won Buienradar.nl de overall verkiezing. 

In opdracht van organisatoren Emerce en Multiscope is Shareforce alweer voor het derde jaar op rij verantwoordelijk voor alle techniek achter de website en het stemproces. Daarnaast verzorgen we het hosting platform en bieden we de organisatie een duidelijk overzicht van tussenstanden via een interactief dashboard.

In totaal zijn er dit jaar 444 websites genomineerd in 37 verschillende categorieën. Het publiek kan stemmen op hun favoriete website van vrijdag 6 september t/m vrijdag 18 oktober. Stemmers maken kans op een Sonos Play 5, een luxe weekend in een 4-sterren hotel of een van de 5 cadeaubonnen! We verwachten minimaal een half miljoen stemmers in deze drukke periode. De stemmen leiden tot twee awards per categorie:

  • Beste Website: de website met de hoogste kwaliteitsscore op content, navigatie, design en aanbevelingsintentie.
  • Populairste Website: de website met de meeste stemmen binnen de categorie.

Onze belangrijkste uitdaging zit in het vlekkeloos afhandelen van een piekbelasting die kan oplopen tot enkele duizenden bezoekers per seconde. Veel deelnemende websites roepen hun achterban natuurlijk op om te gaan stemmen. De kern van onze oplossing is daarom een Amazon omgeving met Cloudfront geworden waaruit we zoveel mogelijk statische pagina's serveren. Zodoende is de belasting op de hosting backend minimaal en de snelheid voor de bezoeker optimaal. Voor het verwerken en controleren van stemmen hebben we daarnaast een slimme koppeling gelegd met het Multiscope onderzoeksplatform.

Alles draait op dit moment als een zonnetje. Dus waar wacht je nog op? Hup, hup, hup. Laat ook jouw stem gelden en geef wat waardering aan jouw favoriete websites!

 

Image