Google Glass apps

Er gaat een hele nieuwe wereld open met Google Glass, de meest veelbelovende technologie sinds de smartphone. Google Glass maakt compleet nieuwe diensten mogelijk en legt daarbij de verbinding tussen het fysieke en digitale leven van de gebruiker. Google Glass is de volgende stap in de naadloze integratie van live informatie in ons dagelijkse leven. Shareforce ontwikkelt apps voor Google Glass en brengt deze toekomst voor u een stap dichterbij.

Hoe werkt Google Glass?

Google Glass is een draagbare computer met een ‘head mounted display’ in de vorm van een bril. Niet veel zwaarder dan een zonnebril maar toch boordevol technologie. De bediening gaat via voicecontrol en een touchpad op de rechterpoot van de bril. Glass maakt online verbinding via wifi of via bluetooth op een smartphone. Beelden worden via een mini projector op het oog van de gebruiker geprojecteerd. Het transparante beeld zit daarbij iets rechtsboven van de normale kijklijn. Google Glass is dus als het ware een digitale ‘picture in picture’ binnen je werkelijke blikveld.

Ontwikkelen voor Google Glass

Google Glass is een compleet nieuwe ervaring. Niet te vergelijken met de gebruikerservaring op een computer of smartphone. Glass is bedoeld om de juiste informatie op het juiste moment te tonen aan de gebruiker zonder daarbij ‘in de weg’ te zitten. Er gelden daarom ook nieuwe regels voor het ontwikkelen van succesvolle apps voor Google Glass. Het design en de features van een app dienen naadloos aan te sluiten op de specifieke eigenschappen van Google Glass. De Glass Development Kit (GDK) en Google Mirror API zijn daarbij dé tools om innovatieve apps te ontwikkelen. Deze Google Glass apps worden ook wel Glassware genoemd.

Glass Explorer programma

Shareforce maakt als één van de weinige Nederlandse ontwikkelaars deel uit van het Google Glass Explorer programma. Dit exclusieve programma is opgezet voor gebruikers en ontwikkelaars die in een vroegtijdig stadium meewerken om vorm te geven aan de toekomst van Google Glass. Deelname aan het Glass Explorer programma is alleen mogelijk na uitnodiging en goedkeuring van Google. Shareforce heeft als partner in het programma natuurlijk de beschikking over een eigen Google Glass. Maar daarnaast hebben we ook de juiste informatie, kennis en ontwikkeltools om apps voor Google Glass te bouwen.

Kennis maken?

Shareforce gelooft dat wearables zoals Google Glass de logische opvolger zijn van de smartphone. Daarom ontwikkelen we nu al apps voor Google Glass en stappen we graag samen met u in deze veelbelovende toekomst. Loopt u ook rond met plannen voor Google Glass apps of wilt u eens brainstormen over de mogelijkheden? Dan maken we graag vrijblijvend kennis en geven u daarbij een persoonlijke demonstratie van de mogelijkheden van Google Glass. Bel met 073-8440004 of mail naar contact@shareforce.nl om een afspraak te maken.

Getting Started

Image

How it Feels

Image

Real Life Example

Image