Mobiele statistieken en feiten 2013

Mary MeekerIeder jaar zet Mary Meeker van venture capital bedrijf Kleiner, Perkins, Caufeld en Byers de belangrijkste internet trends op een rijtje. Ze is inmiddels een autoriteit op dit vlak en haar presentatie van afgelopen week is inmiddels een miljoen keer bekeken op Slideshare. Mobiel is één van de acht belangrijkste trends volgens Meeker. 

 

Shareforce dook in haar presentatie en vatte de tien belangrijkste mobiele statistieken, feiten en trends van 2013 voor je samen. 

  1. Inkomsten: 12% van de tijd wordt doorgebracht op mobiel, terwijl het slechts 3% van de advertentiebestedingen krijgt. Hier is nog een enorme ruimte voor groei.
  2. Marktaandelen: Android en iOS zijn toonaangevend op het gebied van smartphone marktaandeel. Samsung heeft een marktaandeel van 29% en Apple 22% in het vierde kwartaal van 2012.
  3. Delen: er wordt 9x meer informatie gedeeld dan vijf jaar geleden. Mobiel is belangrijk in het delen van foto’s, video, geluid en data.
  4. Sentiment: mobiel heeft een zeer positief sentiment onder gebruikers. Ze gebruiken woorden als ‘connected’, ‘excited’ en ‘curious / interested’ om het te beschrijven.
  5. Verkeer: wereldwijd heeft mobiel een aandeel van 15% in het totale internet verkeer. Dit groeit naar 30% eind 2014.
  6. Azië: in landen als China en Zuid-Korea is het mobiele marktaandeel gelijk of groter dan het desktop aandeel. In China is het tijdsaandeel van mobiel bijna eens zo hoog als in de USA.
  7. Facebook: 30% van de advertentie inkomsten van Facebook komt inmiddels uit mobiel.
  8. Potentie: smartphone gebruik is nog steeds ‘early stage’ met een miljarden groei als potentieel.
  9. Tablets: tablet verkopen groeien sneller dan smartphone verkopen. iPad groeit 3x zo snel als iPhone. Tablet verkopen zijn zelfs de PC en laptop voorbij gestreefd in het afgelopen kwartaal.
  10. Wearables: na 2014 zullen ‘wearables’ (Google Glass, Watches, & Health devices) langzaam de rol van mobiele apparaten overnemen. Een trend om rekening mee te houden!

De presentatie van Mary Meeker is een must voor iedereen die met mobiel en internet bezig is. Heb je hem nog niet doorgenomen? Dan zie je hieronder de volledige presentatie:

 

 

Image

Reactie plaatsen