• Het is voor mij traditie om iedere nieuwe blog te starten met een bericht 'Hallo wereld'. En tradities moeten in ere gehouden worden. In dit geval is dit niet het eerste bericht op deze weblog, maar wel de eerste die de bezoekers van Shareforce kunnen zien. Want sinds donderdagmiddag hebben we een spiksplinter nieuwe responsive website.
  • De appstores van Apple en Google Play bevatten inmiddels ieder zo'n 700.000 apps. Consumenten besteden gemiddeld zo'n twee uur per dag aan apps. Na verloop van tijd blijken zij echter slechts een handvol apps op dagelijkse basis te gebruiken. Hoe zorg je er voor dat je opvalt én succesvol bent in deze competitieve omgeving? In dit artikel 10 tips die je op het juiste spoor zetten zodat jouw app succesvol kan worden.
  • Branded apps kunnen succesvol zijn mits ze goed uitgevoerd worden. Coca-Cola bewijst dit met haar 'Chok!, Chok!, Chok!' concept. Ter ondersteuning van een lokale TV campagne in Hong Kong lanceerde het bedrijf een interactieve app. Iedere keer dat de TV commercial uitgezonden werd, kreeg het publiek de mogelijkheid om prijzen, korting of mobiele games te winnen. Hiervoor moest men de mobiel snel schudden om de vallende Coca-Cola doppen uit de commercial te vangen.
  • Amper vijf jaar nadat Apple de eerste app store lanceerde, wordt er naar verwachting dit jaar zo'n 25 miljard dollar wereldwijd verdiend met apps. De appstores van Apple en Google Play bevatten inmiddels ieder zo'n 700.000 apps. Begin 2010 bevatte de Apple appstore nog maar 140.000 apps. De Wall Street journal heeft een uitgebreid achtergrondartikel over apps waarbij onder andere gectiteerd wordt uit een onderzoek van Gartner en andere bronnen.