• Een deel van de smartphone gebruikers zet bluetooth, GPS, data of Wifi uit om de batterij te sparen of vanwege privacy redenen. Dit beperkt soms de mogelijkheden die app ontwikkelaars hebben om alle mogelijkheden volledig tot hun recht te laten komen. Maar hoe groot de groep is die bluetooth, GPS, data of wifi uitzet was ons tot voor kort niet bekend. Daarom voerden we een kort onderzoek uit door een vraag mee te laten lopen in de maandelijkse Multiscope Marktpeiler.
  • Meer dan 80% van de Nederlandse consumenten heeft inmiddels een smartphone. Samsung is marktleider met een marktaandeel van 43% en wordt op enige afstand gevolgd door Apple met een marktaandeel van 25%. HTC (7%), LG (6%) en Microsoft / Nokia (5%) completeren de top vijf van Nederland. Sony, Huawei en Blackberry hebben allemaal een marktaandeel van minder dan 5%. Dit blijkt uit een marktonderzoek dat we uitvoerden onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten via de maandelijkse Marktpeiler van Multiscope.
  • Gemiddeld 43% van de consumenten heeft zijn app notificaties nog altijd op ‘aan’ staan. De acceptatie van notificaties is wel wat lager dan twee jaar geleden. Toen gaf nog 45% van de consumenten toestemming voor notificaties. Dit blijkt uit een onderzoek van Urban Airship, waarin zo’n 3.000 apps en 500 miljoen gebruikers werden meegenomen.
  • In het weekend van vrijdag 10 april t/m zondag 12 april wordt in Den Bosch de eerste Hackathon Masters georganiseerd. De Hackathon brengt bedrijven en (student) developers samen. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars samenwerken in teams en binnen 48 uur een nieuwe app ontwikkelen.