Mobile commerce breekt door

Miljoenen Nederlanders kopen op dit moment al producten en diensten via smartphone of tablet. Dat blijkt uit een kort onderzoek van Multiscope onder een representatieve steekproef van zo’n 1.000 Nederlanders. Maar liefst 25% van de ondervraagden heeft in de afgelopen maand producten of diensten gekocht via smartphone of tablet. M-commerce lijkt daarom in navolging van e-commerce een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Mannen (27%) blijken vooralsnog meer te m-shoppen dan vrouwen (22%). De leeftijdsgroep tussen 45 en 54 jaar shopt het vaakst via de mobiel (29%). Het is natuurlijk ook interessant te zien aan welke producten of diensten al dat geld wordt uitgegeven. Dat is te zien in de volgende tabel:

M-commerce ranglijst

Kleding wordt het meest genoemd. Maar ook een minder voor de hand liggende categorie als meubels staat in de top 10. Mobile commerce blijkt mede door de diversiteit van de categorieën al behoorlijk ingeburgerd.

Op woensdag 6 november organiseert Shareforce voor de vierde keer een Mobile Pioneers kennissessie. Het thema voor de komende editie is ‘mobile commerce’. Het korte onderzoek is uitgevoerd als voorbereiding op de kennissessie. Binnenkort worden de eerste sprekers bekend gemaakt.

Image

Reactie plaatsen