Bluetooth, GPS, data, wifi. Aan of uit?

Een deel van de smartphone gebruikers zet bluetooth, GPS, data of Wifi uit om de batterij te sparen of vanwege privacy redenen. Dit beperkt soms de mogelijkheden die app ontwikkelaars hebben om alle mogelijkheden volledig tot hun recht te laten komen. Maar hoe groot de groep is die bluetooth, GPS, data of wifi uitzet was ons tot voor kort niet bekend. Daarom voerden we een kort onderzoek uit door een vraag mee te laten lopen in de maandelijkse Multiscope Marktpeiler.

In onderstaande infographic het antwoord op de vraag “Hoeveel procent van de tijd heeft u normaal gesproken onderstaande diensten uit staan op uw smartphone?”.

Infographic Bluetooth - GPS - data - wifi


Bluetooth (57%) en GPS (50%) blijken vaak uitgeschakeld te worden door Nederlandse smartphone bezitters. Dit geldt in minder mate ook voor data (34%) en wifi (25%). 

Het percentage gebruikers dat deze diensten uitschakelt, blijkt daarnaast duidelijk hoger te liggen voor Android gebruikers dan voor iPhone gebruikers. We analyseerden daarvoor de verschillen tussen Apple iPhone en Samsung bezitters. Samsung is zoals bekend het grootste merk dat Android voert.

Apple versus Samsung - Bluetooth, GPS, data, wifi

In een eerdere blogposting schreven we al over het aantal gebruikers dat zijn app notificaties standaard aan heeft staan. 

Image

Reactie plaatsen