Apple iOS app verhuizen wordt makkelijker

Goed nieuws voor app eigenaren. Het overdragen van een Apple iOS app wordt veel gemakkelijker. Dat heeft Apple aangekondigd op haar WWDC conferentie vorige week. Developers hebben inmiddels een e-mail gehad over de nieuwe procedure.

Appe iOS app transfer mail

Tot op heden was het veranderen van de eigenaar van een app een moeizaam proces dat vaak gepaard ging met ingewikkelde constructies om alles vlekkeloos te laten verlopen. Apps veranderen steeds vaker van eigenaar door overnames of omdat ze in het verleden in de appstore zijn ingediend onder de naam van de ontwikkelaar. Met de nieuwe procedure is het niet alleen mogelijk om het eigendom over te dragen, maar worden ook de huidige gebruikers, ratings en reviews overgeplaatst naar het account van de nieuwe eigenaar.

Om de app over te dragen hoeft de huidige app eigenaar in iTunes connect alleen maar het Apple ID van de nieuwe eigenaar in te geven. Er zijn nog steeds wel een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden voor een goede overdracht. Maar deze vormen in de meeste gevallen geen enkele belemmering. 

Meer informatie over het nieuwe overdrachtsproces kun je raadplegen in de FAQ (Apple ID vereist).

Image

Reactie plaatsen