Zorgt Apple Watch voor doorbraak?

Image

 Apple heeft op 9 maart een media evenement gepland om de Apple Watch definitief te lanceren. Insiders kijken al enige tijd uit naar dit moment. De grote vraag is natuurlijk of het Apple lukt om opnieuw, zoals destijds met de iPhone en iPad, een nieuwe productcategorie een grote duw voorwaarts te geven.

Het evenement was live te volgen via de website van Apple. Inmiddels zijn allerlei details van de Apple Watch al bekend. De Watch heeft natuurlijk een oogstrelend design en een vernieuwende interface. Maar belangrijke andere vragen, zoals de levensduur van de batterij en in welke landen de Apple Watch wordt gelanceerd, zijn nog onbeantwoord. 

Waar ik persoonlijk het meest benieuwd naar ben, is of Apple er in gaat slagen om een echte ‘killer toepassing’ te vinden voor de smartwatch. Iets waardoor de watch echt onmisbaar wordt. Want voorlopig lijkt een smartwatch nog niet veel meer dan een verlengstuk van de smartphone. 

In de afgelopen maanden heb ik zowel een Pebble, LG G Watch als Samsung Gear uitgebreid getest. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen, maar lijken ze vooral nog niet helemaal af. De Pebble is de koning in batterijduur, maar had tot op heden nog een zwart/wit scherm zonder touchscreen. Voordeel is wel dat het apparaat werkt met Android en iPhone toestellen. De Samsung Gear vind ik persoonlijk erg matig. Het Tizen operating system voelt nog erg onvolwassen en de Gear is alleen te gebruiken met Samsung toestellen, wat de markt erg beperkt. 

Mijn voorlopige winnaar is de LG G Watch en dan meer specifiek de ronde (R) versie. Android Wear wordt steeds volwassener, het kleurenscherm en design zijn goed, maar ook hier is de batterij een belangrijk minpunt. Maar ik mis nog de absolute ‘must have’, de toepassing die er voor gaat zorgen dat het apparaat net zo onmisbaar gaat worden als mijn iPhone in 2008. Consumenten lijken ondertussen wel warm te lopen voor smartwatches, dus het is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. Daarom kijk ook ik reikhalzend uit naar de definitieve introductie van de Apple Watch!  

  

ShareforceHeeft u plannen voor een Smartwatch app? Shareforce ontwikkelt apps voor smartwatches en brengt deze toekomst voor u een stap dichterbij. Plan hier uw afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

 

 

Image

Reactie plaatsen