Live: Website van het Jaar

Website van het Jaar - 2017


We zijn er best een beetje trots op. Sinds september is een nieuwe versie van de Website van het Jaar live. Het is dé jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland. Vorig jaar brachten meer dan 900.000 Nederlanders hun stem uit op een van de genomineerde websites. De beste of populairste websites binnen één van de 24 website categorieën mogen een jaar lang de titel 'Website van het Jaar' dragen.

In opdracht van organisatoren Emerce en Multiscope is Shareforce dit jaar verantwoordelijk voor alle techniek achter de website en het stemproces. Daarnaast verzorgen we het hosting platform en bieden we de organisatie een duidelijk overzicht van tussenstanden via een interactief dashboard.

Onze belangrijkste uitdaging zit in het vlekkeloos afhandelen van een piekbelasting die kan oplopen tot enkele duizenden bezoekers per seconde. Veel deelnemende websites roepen hun achterban natuurlijk op om te gaan stemmen en dat gebeurt soms met miljoenen uitnodigingen per uur tegelijkertijd. De kern van onze oplossing is daarom een Amazon omgeving met Cloudfront geworden waaruit we zoveel mogelijk statische pagina's serveren. Zodoende is de belasting op de hosting backend minimaal en de snelheid voor de bezoeker optimaal. Voor het verwerken en controleren van stemmen hebben we daarnaast een slimme koppeling gelegd met het Multiscope onderzoeksplatform.

Alles draait op dit moment als een zonnetje. Dus waar wacht je nog op? Hup, hup, hup. Laat ook jouw stem gelden en geef wat waardering aan jouw favoriete websites!

 

Image